Dačić prelomio: Parada kaput!

Dačić prelomio: Parada kaput!

Politika -
Premijer kaže da su Srbiji u ovom trenutku najmanje potrebni sukobi i žrtve i da su se zato stekli uslovi da se zabrane svi skupovi

BEOGRAD - Bezbednost na prvom mestu.Premijer i ministar policije Ivica Dačić izjavio je juče da je MUP zabranio Paradu ponosa najavljenu za subotu, 6. oktobar, u Beogradu, ali i sve skupove zakazane za taj dan.- Smatramo da su Srbiji u ovom trenutku najmanje potrebni sukobi i žrtve i da su se zato stekli uslovi da se zabrane svi skupovi najavljeni za 6. oktobar, a sve u cilju da se sačuvaju red i mir - rekao je Dačić. On je istakao da se MUP ne meša i ne narušava ničija ljudska i građanska prava.- Ova odluka nije usmerena protiv prava bilo koga, već da zaštiti bezbednost građana Beograda i spreči sve eventualne sukobe i izbijanje nemira koji mogu ugroziti i diplomatsko-konzularna predstavništva stranih država, kao i da zaštiti živote građana, uključujući i pripadnike MUP - rekao je Dačić i naveo da je za kredibilitet Srbije veoma važno da pokaže svoju snagu i da zabrana Prajda „ne znači nikakvo povlačenje niti kapitulaciju“.Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je sinoć, povodom zabrane Parade ponosa, da „država brine o svojim građanima“.- Država brine o bezbednosti svih svojih građana. Država brine o imovini svojih građana. Država će to uvek činiti - rekao je Vučić.

Kacin: Sumnjiva vladavina pravaIzvestilac EP za Srbiju Jelko Kacin žali zbog zabrane Parade.- To je još jedna propuštena šansa za Srbiju i održava sliku koju ova zemlja ne zaslužuje. Zabranom je oduzeta prilika srpskoj policiji da pokaže svoju profesionalnost. Ta odluka je bila politička i ponovo dovodi u pitanje vladavinu prava u Srbiji - rekao je on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track