Tadić i Đilas uteruju dugove

Fajt pred izbornu skupštinu

Tadić i Đilas uteruju dugove

Politika -
Kako bi imali što veći broj delegata, opštinski odbori prikupljaju novac za članarine jer od toga zavisi koliki će uticaj imati na glasanju

BEOGRAD - Bitka za svaki glas.Kandidati za predsednika Demokratske stranke Dragan Đilas i Boris Tadić angažovali su svoje ljude da obilaze opštinske odbore kako bi proverili da li su članarine plaćene.Prema saznanjima Kurira, Tadić i Đilas ušli su u borbu bukvalno za svaki glas, a koliko će ih imati na svojoj strani zavisi upravo od plaćenih članarina.- Postoje tri kriterijuma na osnovu kojih će se odrediti broj delegata koje će odbori slati na sednicu izborne skupštine: rezultat na izborima, plaćena članarina i koliko stranka ima odbornika na lokalnom nivou. Naravno da je i Tadiću i Đilasu stalo da pobede, zato i šalju svoje ljude da lobiraju. Odbor koji u potpunosti plati članarinu može da dobije i do tri ili četiri delegata više - kaže naš izvor iz DS.Ko su ljudi koje šalju na teren, ni u Tadićevom ni u Đilasovom taboru ne žele da otkriju. Ipak, kako smo saznali, kod „tadićevaca“ je za ovaj posao zadužen Dušan Petrović, dok kod Đilasa ima više njih koji obilaze teren: Balša Božović, Borko Stefanović i Božidar Đelić.- Nema ništa neobično u tome što insistiramo da se članarine plate - kaže jedan od demokrata potvrđujući naša saznanja, ali ne želeći da mu otkrivamo ime. Prioritet je, kako smo saznali, da se posete odbori koji su još neodlučni, pa je tako Borko Stefanović nedavno posetio Rašku, dok je Boris Tadić bio u Užicu.- Odbori koju su još neodlučni su na jugu Srbije, Ljubovija, Krupanj... Te odbore treba posetiti, ali i videti da li su platili članarinu jer će shodno tome i imati delegate - kaže naš izvor iz DS i podseća da je baš Dušan Petrović svojevremeno davao novac pojedinim odborima za članarine.Funkcioneri DS Dragan Šutanovac, Borko Stefanović i Božidar Đelić juče nisu želeli da komentarišu naša saznanja.

Jug Srbije podeljen oko kandidataU četiri opštine Pirotskog okruga demokrate su se podelile oko podrške kandidatima.Kandidaturu predsednika stranke Borisa Tadića podržali su opštinski odbori Dimitrovgrada i Bele Palanke, kandidaturu Dragana Đilasa podržao je opštinski iz Pirota, dok se demokrate iz Babušnice još nisu izjasnile. Prema saznanjima Kurira, užičke demokrate su u sredu uveče donele odluku da podrže Dragana Đilasa, a istu odluku, i to jednoglasno, donele su i demokrate u Priboju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja