DS Užica: Đilas za predsednika, Marković za potpredsednika

DS Užica: Đilas za predsednika, Marković za potpredsednika

Politika -
Odluka da se podrži Đilas ukazuje na potrebu svih članova Demokratske stranke u Užicu da dođe do korenitih promena u stranci, saopštio užički lider demokrata Jovan Marković

UŽICE - Lider užičkih demokrata Jovan Marković izjavio je danas da je Gradski odbor Demokratske stranke Užica, tajnim izjašnjavanjem, većinom glasova odlučio da podrži kandidaturu Dragana Đilasa za predsednika stranke."Odluka da se podrži Đilas ukazuje na potrebu svih članova Demokratske stranke u Užicu da dođe do korenitih promena u stranci i da se kao osnovni argument za buduće bavljenje politikom uzima rezultat koji je do sada ostvaren", rekao je Marković Tanjugu.

Gradski odbor Užica je na sednici održanoj u sredu jednoglasno odlučio i da Marković bude kandidat za potpredsednika DS na predstojećim izborima u stranci. "Očekujem da će veliki broj odbora DS i iz centralne Srbije i iz Beograda i Vojvodine podržati moju kandidaturu, koja će imati, očekujem, i podršku većine odbornika i kandidata na izbornoj skupštini 10.novembra", kazao je Marković.

Prema njegovim rečima, Užice je uvek bilo demokratski orijentisano, što je potvrdio i poslednji izborni rezultat kada je DS osvojila 30 odsto mandata u gradskom parlamentu. Ovi rezultati su, prema Markoviću, naveli Borisa Tadića i Dragana Đilasa da njemu ponude mesto potpredsednika stranke.

"To je neka vrsta nagrade i odboru stranke i gradu. Posledica rada užičkog odbora i ljudi koji su na čelnim funkcijama u gradu doprineli da se završe važni projekti za Užice", istakao je Marković. On je naglasio da je najvažnije da DS iz sadašnjeg procesa izađe što jača i da je to u interesu svih građana Srbija, a ne samo DS. Užički odbor DS ima 54 člana i na izbornoj skupštini stranke 10.novembra učestvovanje sa 30 delegata.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track