Albanci priznali srpske institucije!

Dozvali se pameti

Albanci priznali srpske institucije!

Politika -
Ramuš Tahiri, savetnik predsednice Kosova, rekao je da su srpske institucije na severu KiM legitimne jer ih je izabralo lokalno stanovništvo

BEOGRAD - Prihvatili rea­lnost.Ramuš Tahiri, savetnik predsednice Kosova Atifete Jahjage, ocenio je da su srpske institucije na severu KiM potpuno legitimne, a ne paralelne!- Na severu Kosova nema kosovskih institucija, pa su srpske strukture vlasti, bez obzira što ih mi nazivamo paralelnim, ipak legitimne jer su izabrane od strane naroda koji tamo živi. One su jedine i prave, bez obzira što nisu po ustavu Kosova - izjavio je savetnik kosovske predsednice.Tahiri je istakao da bi bez tih struktura vlasti na severu Kosova postojala anarhija i da se zbog toga mora razgovarati s tim ljudima koji imaju legitimitet jer su izabrani od strane građana. On je naveo da su se ti razgovori zbog predrasuda dugo od­la­gali i da je ne­op­hodno da sa predstavnicima Srba na severu KiM oni što pre otpočnu.

Tahiri: Srpske strukture vlasti na severu Kosova su jedine i prave, bez obzira što nisu po ustavu Kosova
Tahiri: Srpske strukture vlasti na severu Kosova su jedine i prave, bez obzira što nisu po ustavu Kosova

Ristić: Legitimni smo!Predsednik opštine Zubin Potok Slaviša Ristić rekao je da su lokalne samouprave na severu Kosova „legitimne i da njihove predstavnike ne interesuje mišljenje nelegitimnih institucija i predstavnika samoproglašenog tzv. nezavisnog Kosova“.

Udala se JahjagaKosovska predsednica Atifete Jahjaga udala se za svog dugogodišnjeg partnera Astrika Kučija. Službena ceremonija uz prisustvo svedoka obavljena je, kako prenosi prištinski dnevnik Epoka e re, u sredu, u prostorijama lokalne zajednice sela Duškaj, koje pripada opštini Đakovica. Jahjaga će zadržati devojačko prezime.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track