Vučić: Ne izvinjavam se Duliću, Antoniću, Sekuliću...

Odgovaram narodu i Nikoliću

Vučić: Ne izvinjavam se Duliću, Antoniću, Sekuliću...

Politika -
Nastaviću da svoj posao radim nepokolebljivo, znajući da sam danas trn u oku tajkunima, pojedinim političarima i njihovim medijima, poručio potpredsednik Vlade

BEOGRAD - Prvi potpredsednik Vlade i ministar odbrane Aleksandar Vučić u pisanoj izjavi obratio se javnosti. Kurir prenosi tekst saopštenja u integralnoj verziji.

„Korupcija predstavlja jedno od najvećih zala savremenog srpskog društva. U tome su, bar na rečima, svi saglasni. Ulazeći u Vladu Srbije želeo sam da, konačno, posle mnogo godina nešto promenimo po tom pitanju. U taj posao ušao sam čista srca i čista obraza.

Uzgred, iz „silne i žestoke" borbe prethodne vlade protiv korupcije i kriminala, u tužilaštvu su ostala tri predmeta i to nepotpuna. Slovima i brojem, tri predmeta. Jedan od predmeta je bila i Agrobanka, slučajno ili ne, ograničena na Laleta Sekulića i nekoliko povezanih lica, bez sagledavanja onih koji su najodgovorniji za njeno uništenje, onih koji su bili arhitekte celokupnog kriminalnog poduhvata.

Od trenutka kada me je Tomislav Nikolić postavio na čelo Biroa, pokušao sam da pitanje borbe protiv korupcije postavim na značajno viši nivo, nego što je to bio slučaj do sada. Ipak, znao sam da ta borba nosi mnogo više problema i nedaća nego bilo koja druga. Nije mi smetalo i nije me čudilo ni to što je taj rad od brojnih analitičara, novinara i političara dočekan sa skepsom, jer sam znao da nedostatak vere kod ljudi mogu brzo da pobedim radom, marljivošću, ozbiljnošću i poštenim odnosom prema poslu. Ali, nisam ni sanjao da će na početku te borbe postati jasno da žrtve, i medijske i političke, treba da budu oni koji se protiv kriminala bore, a nacionalni heroji i tobožnje žrtve progona, oni koji su zemlju pljačkali i ojadili u prethodnim godinama.

Za svoj rad odgovoran sam narodu. Nikada se nisam krio ni iza koga, pa neću da se izvinjavam ni Oliveru Duliću, ni Antoniću, ni Sekuliću, niti bilo kome drugom, kao što to neki čine. Naprotiv, nastaviću svoj posao da radim nepokolebljivo, znajući da sam danas trn u oku tajkunima, pojedinim političarima i njihovim medijima. Razume se, spreman sam da položim račune za svoj rad građanima Srbije. Odgovaram i predsedniku Republike Srbije Tomislavu Nikoliću koji me je i postavio na mesto šefa Biroa. Ukoliko je nezadovoljan mojim radom, to uvek može da saopšti javnosti, a ja ću njegovu odluku bespogovorno poštovati.

Takođe, želim da kažem svima u Vladi Srbije koji imaju bilo kakve sumnje da svoj posao ne obavljam profesionalno, da to mogu da saopšte i meni i javnosti kad god požele. U tom smislu želim da obavestim i njih i građane Srbije da ja od narodne volje ne bežim. Izbore nikada nismo i nećemo izbegavati, ni ja, ni stranka kojoj pripadam.

Želim da narodu Srbije kažem da i ja i stranka koju vodim možemo da izgubimo, ali korupcija nikada neće pobediti državu, ma koliko patetični i moćni bili njeni protagonisti".Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track