Vučić: Postao sam trn u oku političarima i tajkunima

Vučić o borbi protiv korupcije

Vučić: Postao sam trn u oku političarima i tajkunima

Politika -
Za svoj rad odgovoran sam narodu. Neću da se izvinjavam ni Oliveru Duliću, ni Antoniću, ni Sekuliću, kaže prvi potpredsednik Vlade

BEOGRAD - Šakom o sto.Aleksandar Vučić, prvi potpredsednik Vlade zadužen za odbranu i bezbednost i borbu protiv korupcije i kriminala, kaže da borbu protiv organizovanog kriminala ne može niko da zaustavi, da je uvek spreman da za svoj rad odgovara narodu, ali da neće da se izvinjava nikome pa ni Oliveru Duliću, Antoniću, Sekuliću....- Korupcija predstavlja jedno od najvećih zala savremenog srpskog društva. U tome su, bar na rečima, svi saglasni. Ulazeći u Vladu Srbije želeo sam da konačno, posle mnogo godina nešto promenimo po tom pitanju. U taj posao ušao sam čista srca i čista obraza. Uzgred, iz „silne i žestoke“ borbe prethodne vlade protiv korupcije i kriminala, u tužilaštvu su ostala tri predmeta i to nepotpuna. Jedan od predmeta bila je i Agrobanka, slučajno ili ne, ograničena na Laleta Sekulića i nekoliko povezanih lica, bez sagledavanja onih koji su najodgovorniji za njeno uništenje, onih koji su bili arhitekte celokupnog kriminalnog poduhvata - napisao je Vučić u saopštenju.Kako je naveo, od trenutka kada ga je Nikolić postavio na čelo biroa, pokušao je da pitanje borbe protiv korupcije postavi na znatno viši nivo iako je znao da ta borba nosi mnogo više problema nego bilo koja druga.- Za svoj rad odgovoran sam narodu. Nikada se nisam krio ni iza koga, pa neću da se izvinjavam ni Oliveru Duliću, ni Antoniću, ni Sekuliću, niti bilo kome drugom, kao što to neki čine. Naprotiv, nastaviću svoj posao da obavljam nepokolebljivo, znajući da sam danas trn u oku tajkunima, pojedinim političarima i njihovim medijima - napisao je Vučić i dodao:- Nije mi smetalo i nije me čudilo ni to što je taj rad od analitičara, novinara i političara dočekan sa skepsom, jer sam znao da nedostatak vere kod ljudi mogu da pobedim radom, marljivošću i poštenim odnosom. Ali nisam ni sanjao da će na početku te borbe postati jasno da žrtve, i medijske i političke, treba da budu oni koji se protiv kriminala bore, a nacionalni heroji i tobožnje žrtve progona oni koji su zemlju pljačkali i ojadili u prethodnim godinama-naveo je on.

Tomo, smeni me ako nisi zadovoljanPrvi potpredsednik podsetio je da je spreman da polaže račune građanima Srbije, ali i da odgovara Nikoliću koji ga je postavio na mesto šefa biroa, te da ako je nezadovoljan njegovim radom, uvek to može da kaže javnosti, a on će njegovu odluku poštovati.

Ako neko u Vladi sumnja u mene, nek mi kaže- Želim da kažem svima u Vladi koji imaju bilo kakve sumnje da svoj posao ne obavljam profesionalno, da to mogu da saopšte i meni i javnosti kad god požele. Od narodne volje ne bežim, izbore nikada nismo i nećemo izbegavati, možemo i da ih izgubimo, ali korupcija nikada neće pobediti državu - naveo je Vučić.

ReagovanjaIvica Dačić, premijer- Vlada Srbije ne progoni političke neistomišljenike i ja ne vodim medijsku hajku protiv bilo koga.Suzana Grubješić, vicepremijer- Srbija mora da postane država s niskim stepenom korupcije i da pokaže da je moguća administracija čistih ruku. Borba protiv korupcije i kriminala je jedan od prioriteta vlade.Velimir Ilić, ministar građevine- Vučić je tražio i dobio podršku cele vlade. Svi smo stali uz njega kao jedan. Nikad nisam čuo da mu je u Vladi neko rekao: „Ej, stani malo“. Vučić nikoga neće da progoni politički.Rasim Ljajić, ministar trgovine- Mi smo Vučiću pružili apsolutnu podršku u borbi protiv korupcije. On odlično radi svoj posao. Moramo sistematski da se obračunamo sa tim i nema povlačenja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track