Tadić danas prima nagradu

Brisel

Tadić danas prima nagradu

Politika -
Priznanje, koje će biti uručeno u Evropskom parlamentu u prisustvu predsednika Evropskog parlamenta Martina Šulca, dodeljuje se Tadiću za doprinos toleranciji, poštenju, moralnoj hrabrosti i pomirenju u Evropi

BRISEL, BEOGRAD - Lideru Demokratske stranke i bivšem predsedniku Srbije Borisu Tadiću u Briselu će danas biti dodeljena Evropska medalja za toleranciju, zajedno sa predsednikom Hrvatske Ivom Josipovićem.

Priznanje, koje će biti uručeno u Evropskom parlamentu u prisustvu predsednika Evropskog parlamenta Martina Šulca, dodeljuje se Tadiću za doprinos toleranciji, poštenju, moralnoj hrabrosti i pomirenju u Evropi, saopštila je informativna služba DS.

Nagradu dodeljuje Evropski savet za toleranciju i pomirenje kojim predsedava bivši predsednik Poljske Aleksandar Kvašnjevski. Evropski savet za toleranciju i pomirenje je nevladina organizacija koja se fokusira na monitoring tolerancije u Evropi i priprema praktične preporuke za poboljšanje međuetničkih odnosa i interkulturalne komunikacije.

Krajnji cilj dodeljivanja ove nagrade je skretanje pažnje na uspešne poduhvate koji mogu služiti kao model drugima u oblasti tolerancije i izgradnje mira.Prvu Evropsku medalju za toleranciju je dobio kralj Španije Huan Karlos, za istrajnu predanost toleranciji i političkom pomirenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja