Duliću tata sredio pasoš Hrvatske!

Nema šta nema

Duliću tata sredio pasoš Hrvatske!

Politika -
Dvojno državljanstvo Dulić dobio zahvaljujući ocu Ivanu, koji je Hrvat, ali ni ono ne može da mu pomogne da eskivira sudski proces

BEOGRAD - Sad mu je sve džabe.Oliver Dulić, nekadašnji ministar prostornog planiranja i zaštite životne sredine, godinama pored pasoša Republike Srbije ima i pasoš Republike Hrvatske, i to zahvaljujući svom ocu Ivanu Duliću.Naime, kako je dete iz meštovitog braka - otac Ivan je Hrvat, majka Nada Srpkinja - Oliveru je Republika Hrvatska omogućila da dobije i njihov pasoš - putovnicu. Iako, kako je sam rekao, putovnicu ima još od 1995, Dulić je ovaj podatak vešto skrivao i u vreme kada je bio predsednik Skupštine i kao ministar.Kako tvrde Dulićevi prijatelji, Oliver je uzeo pasoš Hrvatske samo zato što je tada postojala takva mogućnost.- Više puta je naglasio da čak i da postoji zakonska mogućnost da zatraži zaštitu od Hrvatske, to nikada ne bi uradio. On je državljanin Srbije i odgovaraće pred zakonima ove zemlje - naglasio je sagovornik Kurira.Ni pored insistiranja, Dulić nije želeo da odgovori na pitanja Kurira zašto je kao ministar i predsednik Skupštine Srbije imao i pasoš Republike Hrvatske i šta će mu uostalom tri pasoša - Srbije, Hrvatske i diplomatski.- Ne dajem izjave dok traje postupak protiv mene - rekao je Dulić.Međutim, bivšem ministru ni hrvatsko državljanstvo neće moći da pomogne da eskivira optužni predlog koji je protiv njega podiglo Tužilaštvo za organizovani kriminal. Advokat Goran Petronijević kaže da dvojno državljanstvo ne može da utiče na proces koji se vodi protiv Dulića pred domaćim institucijama.- Proces može da se vodi jer ima srpsko državljanstvo. Dulić može da zatraži azil u Hrvatskoj, ali je veliko pitanje da li bi mu ga dali, da li bi se upustili u to - kaže Goran Petronijević.

Petronijević: Dvojno državljanstvo ne može da utiče na proces koji se vodi protiv Dulića pred domaćim institucijama
Petronijević: Dvojno državljanstvo ne može da utiče na proces koji se vodi protiv Dulića pred domaćim institucijama

Pasoši dokazni materijalPrema navodima Tužilaštva za organizovani kriminal predmet protiv Dulića ima čak 54 strane, a kao dokazni materijal biće korišćena i sva tri pasoša. Upravo zbog toga je tužilaštvo insistiralo na oduzimanju pasoša, kako bi se utvrdilo kada je i gde imao kontakte s predstavnicima kompanije „Nuba invest“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track