Goran Knežević: Tadić i Dulić unapred su me osudili!

Tvrdi

Goran Knežević: Tadić i Dulić unapred su me osudili!

Politika -
Motiv pokretanja sudskog postupka protiv tadašnjeg gradonačelnika Zrenjanina bili su politički sukobi u vrhu Demokratske stranke, rekao branilac ministra poljoprivrede

BEOGRAD - Traže oslobađajuću presudu.- Goran Knežević je unapred proglašen krivim i protiv njega je vođen politički proces. Motiv za to je bio politički sukob sa visokim funkcionerima DS!Ovo je juče u završnoj reči pred presudu bivšem gradonačelniku Zrenjanina i aktuelnom ministru poljoprivrede Goranu Kneževiću rekao njegov branilac, advokat Krsto Bobot.- Tadašnji ministar Oliver Dulić je govorio da je dokazano da je Knežević kriv, da mu nije drago zbog toga, ali da će morati da odgovara. Podneli smo krivičnu prijavu protiv Dulića zbog tih navoda, ali po njoj još nije postupljeno - rekao je Bobot i podsetio i na izjave Borisa Tadića iz perioda kada je bio prvi čovek države.- Najavio je njegovo hapšenje na sastanku Glavnog odbora stranke. Izjavio je da je Knežević njegov prijatelj i da će za njega važiti pretpostavka nevinosti. U predizbornoj kampanji ovaj postupak je uzimao kao primer doslednosti DS u borbi protiv korupcije - rekao je Kneževićev branilac. Naveo je i da postoje i video-snimci na kojima se vidi da je i Tadić bio na otvaranju objekata u industrijskoj zoni.- Odbrana se nada da će sud doneti jedinu moguću, oslobađajuću presudu, jer on nije uzimao novac od investitora - zaključio je Bobot, navodeći da nema nijednog dokaza da je krivično delo učinjeno.Podsetimo, tužilaštvo je u završnoj reči zatražilo da Knežević bude osuđen na šest godina zatvora.Knežević je optužen da je organizovao dvadesetočlanu kriminalnu grupu koja je navodnim zloupotrebama sa građevinskim zemljištem u Zrenjaninu od 2006. do 2008. oštetila budžet opštine za najmanje 150 miliona dinara.

Goran Knežević
Goran Knežević

Dulić i DS bez komentaraU Demokratskoj stranci kažu da oni ne komentariše sudske postupke koji su u toku, kao ni izjave advokata, jer svako drugačije ponašanje predstavlja kršenje ustavnog načela o nezavisnosti sudstva. Oliver Dulić takođe nije želeo da komentariše izjave Kneževićevih advokata.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track