Vulin: Nismo zadovoljni što je Tači pregovarač

Vulin: Nismo zadovoljni što je Tači pregovarač

Politika -
Ako me pitate da li smo zadovoljni izborom - nismo, ali nećemo dozvoliti da to bude razlog da pregovora ne bude

KRALJEVO - Direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin izjavio je danas da Srbija nije zadovoljna time što kosovski premijer Hašim Tači pregovara u ime Prištine, ali, kako na to ne može da utiče, neće dozvoliti da to bude razlog da pregovora Beograda i Prištine ne bude.

"Ako me pitate za izbor pregovarača sa strane privremenih institucija Prištine, to je nešto na šta ne možemo da utičemo. Ako me pitate da li smo zadovoljni izborom - nismo, ali nećemo dozvoliti da to bude razlog da pregovora ne bude", rekao je Vulin novinarima komentarišući jučerašnji trojni susret u Briselu premijera Srbije Ivice Dačića, Tačija i visoke predstavnice EU Ketrin Ešton.

Vulin je naglasio da je Srbija i sada, kao i u proteklim mesecima pokazala da je ozbiljna država, koja hoće da pregovara da bi se došlo do trajnog, održivog i pravednog rešenja.

Direktor Kancelarije za Kosovo naglasio je da je Srbija aktivna i da je pokrenula prvi potez, kao i da pred međunarodnu zajednicu izlazi sa jasnom idejom šta hoće."Hoćemo da učestvujemo u političkom dijalogu. Predložili smo politički dijalog i on mora da se završi pravednim rešenjem", poručio je Vulin.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track