Tadić: Idem na sud, dokazaću nevinost
Foto: KURIR

Ekskluzivno za Kurir

Tadić: Idem na sud, dokazaću nevinost

Politika -
Lider DS kaže da će se odazvati pozivu suda po krivičnoj prijavi Stupara, koji tvrdi da je povredio pretpostavku nevinosti u postupku protiv njega

BEOGRAD - Čeka presudu.Lider DS Boris Tadić rekao je za Kurir da će se odazvati pozivu suda po krivičnoj prijavi Dušana Stupara, koji tvrdi da je lider demokrata povredio pretpostavku nevinosti u postupku koji se vodio protiv njega.- Krivični postupak teče, pa ne bi trebalo da se izjašnjavam o tome. Sud će, kao krajnja instanca, utvrditi krivicu ili nevinost, a ja ću se svakom sudskom pozivu odazvati - kazao nam je Tadić.

Kurir je pre dva dana objavio da je protiv Tadića Stupar 7. septembra podneo krivičnu prijavu Osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.Tadić se tereti da je izvršio krivično delo nedozvoljenog javnog komentarisanja sudskih postupaka, za šta je zaprećena kazna zatvora do šest meseci.

Navodi se da je 16. maja u TV duelu sa Tomislavom Nikolićem prekršio pretpostavku nevinosti i nezavisnosti suda u postupku koji se tada vodio pred Višim sudom protiv Stupara, a koji je bio u fazi krivične istrage.

Konstatovao je da je Stupar „uhapšen jer je izvršio krivično delo“ i time mu na teret stavio ono što nije ni spomenuto u krivičnom postupku - da je odneo opremu iz „Azotare Pančevo“ i da je zato cela privredna grana oslabljena.

Ovako je Tadić govorio16. maj 2012. O Stuparu- Gospodin Stupar je uhapšen zbog toga što je izvršio krivično delo odnošenja opreme za „Azotaru Pančevo“ i time je naša poljoprivreda danas mnogo oslabljena.11. oktobar 2012. O Duliću- Pozicija Demokratske stranke i moja lična u vezi sa Oliverom Dulićem je pre svega principijelna - niko nije kriv dok se ne dokaže njegova krivica.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja