Građani veruju Dačiću kao pregovaraču

Dragan Marković Palma

Građani veruju Dačiću kao pregovaraču

Politika -
Mislim da i Srbi na KiM i građani Srbije veruju premijeru Srbije i u ovom trenutku ne treba ništa da se menja, rekao je lider JS

BEOGRAD - Lider JS Dragan Marković Palma izrazio je danas uverenje da će premijer Srbije Ivica Dačić poštovati Rezoluciju 1244 SB UN i Ustav Srbije u razgovorima sa kosovskim Albancima, ocenivši da građani Srbije veruju Dačiću da će kao pregovarač zastupati njihove interese.

Marković je, govoreći o platformi za pregovore o Kosovu, novinarima u paralemntu rekao da je do razgovora na najvišem nivou moralo da dođe jer se Srbiji "žuri".

"Nemamo više vremena da stojimo u mestu. Ono što je od nas tražila međuanrodna zajednica sve smo ispoštovali, a videćemo šta su to zahtevi Albanaca na Kosovu i Metohiji već na narednom sastanku", kazao je Marković.

On je dodao da ne očekuje ništa loše, niti bilo kakvo "obećanje premijer Srbije koje će ići na štetu građana".

Na pitanje da li i Srbi sa Kosova treba da učestvuju u razgovorima sa predstavnicima kosovskih Albanaca, Marković je rekao da je u Rambujeu i Beču bilo dosta Srba sa KiM i da su u jednom trenutku "vladale emocije onih sa severa i onih sa juga KiM".

"Mislim da i Srbi na KiM i građani Srbije veruju premijeru Ivici Dačiću i u ovom trenutku ne treba ništa da se menja", zaključio je Palma.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track