Tadićev predlog u interesu jačanja Demokratske stranke i njenog jedinstva

Spremni smo da prihvatimo odlaganje Skupštine DS-a na nekoliko dana ili nedelja, da se pripremi programska skupština stranke, odnosno sednica nadležnih tela koja treba da pripreme drugačije ustrojstvo DS - kaže potpredsednik DS-a Bojan Pajtić.

Predsednik Vlade Vojvodine i potpredsednik Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić potvrdio je danas da su on i Dragan Đilas prihvatili predlog lidera DS-a Borisa Tadića. Pajtić je objasnio da je Tadićev predlog u interesu jačanja DS i njenog jedinstva.

Spremni smo čak i da prihvatimo i to da Skupština DS-a bude odložena na nekoliko dana ili nedelja, da se pripremi programska Skupština stranke, odnosno sednica nadležnih tela koja treba da pripreme drugačije ustrojstvo DS - izjavio je Pajtić.

- DS bi trebalo da bude spremna za situaciju u kojoj će potpuno konsolidovati svoj rad i zajednički dalje raditi i graditi stranku, pripremajući se za preuzimanje potpune odgovornosti za upravljanje ovom zemljom.
Pajtić je naglasio da se DS neće cepati i da su svesni u kojoj je zemlja situaciji.

"Zaista smo svesni situacije u kojoj se ova zemlja nalazi i nemamo pravo na bilo kakvu dezintegraciju i u tom smislu smo spremni da prihvatimo predloge predsednika Tadića.

On je dodao da bi, kako je to i Tadić prethodnog dana izneo, DS trebalo da bude snažnije profilisana kao socijaldemokratska organizacija koja vodi brigu o socijalno najugorženijim slojevima stanovništva.
On i Đilas, kako je dodao, saglasni su sa tim da DS treba da bude decentralizovana u odlučivanju tako da predsedništvo stranke dobije više nadležnosti, rekao je Pajtić i dodao da ljudi koje Tadić predlaže imaju autoritet.