MUP, BIA i FBI čuvaju Klintonovu i Ešton

Na nogama 4.000 policajaca

MUP, BIA i FBI čuvaju Klintonovu i Ešton

Politika -
Trasa od beogradskog aerodroma do Palate Srbija, koju će obezbeđivati pripadnici Žandarmerije, biće zatvorena za saobraćaj

BEOGRAD - Zbog sutrašnje posete Hilari Klinton i Ketrin Ešton, na ulicama Beograda biće angažovano oko 4.000 policajaca, sam aerodrom čuvaće specijalna policija i agenti BIA, a u Beograd su već došli agenti FBI-ja, čiji se tačan broj ne zna."Trasa od beogradskog aerodroma do Palate Srbija, koju će obezbeđivati pripadnici Žandarmerije, biće zatvorena za saobraćaj dok budu prolazile zvaničnice SAD i EU", rekao je za B92 Mladen Vučinić iz Uprave MUP-a Srbije za obezbeđenje određenih ličnosti i objekata.

On je apelovao na građane da, ukoliko ne moraju, ne koriste svoja vozila, već gradski prevoz i da izbegavaju trasu pored palate Srbija za vreme posete. Vučinić je naveo da će Uprava koordinisati rad naših i stranih službi bezbednosti tokom sutrašnjeg dana i naglasio da će trasu od aerodorma do Palate Srbija nadgledati helikopterska jedinica, dok će specijalci biti postavljeni po krovovima.

Hilari Klinton i Ketrin Ešton će sutra u Beogradu održati zajednički sastanak sa predsednikom i premijerom Srbije, Tomislavom Nikolićem i Ivicom Dačićem. Državna sekretarka SAD i visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost boraviće u utorak, 30. oktobra, u radnoj poseti Srbiji, kada će održati zajednički sastanak sa Nikolićem i Dačićem, najavljeno je večeras iz Vlade Srbije. U saopštenju vladine Kancelarije za odnose s medijima se navodi i da su posle sastanka predviđene izjave za novinare.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track