Rasim Lajić u Iraku

Zvanična poseta

Rasim Lajić u Iraku

Politika -
Potpredsednici Ljajić i Nuri Šavais će razgovarati o mogućnostima unapređenja privredne saradnje dve države, stvaranju uslova za povećanje obima robne razmene, kao i o koracima koje treba preduzeti, sa ciljem da se srpske kompanije vrate na tržište Iraka

BEOGRAD - Potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić boraviće u zvaničnoj poseti Iraku od danas do 5. novembra, na poziv potpredsednika Vlade Iraka zaduženog za ekonomiju Roša Nurija Šavaisa, najavljeno je iz Ljajićevog kabineta.

Potpredsednici Ljajić i Nuri Šavais će razgovarati o mogućnostima unapređenja privredne saradnje dve države, stvaranju uslova za povećanje obima robne razmene, kao i o koracima koje treba preduzeti, sa ciljem da se srpske kompanije vrate na tržište Iraka.

Tokom zvanične posete Iraku, Ljajić će se sastati i sa drugim potpredsednikom Vlade Iraka Salehom Al Mutlakom, ministrom trgovine Hajrulahom Babikirom i ministrom građevine Muhamedom Al Daradžijem, a posetiće i Bagdadski međunarodni sajam, na kojem učestvuju i kompanije iz Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track