Zoran Živković napušta DS

Odluka

Zoran Živković napušta DS

Politika -
Demokratska stranka već više od osam godina nije demokratska, a od danas više nije ni stranka... To su razlozi zbog kojih, nakon 20 godina, prestajem da budem član DS, napisao je Živković na svom Fejsbuk nalogu

BEOGRAD - Nekadašnji potpredsednik Demokratske stranke i bivši premijer Srbije Zoran Živković danas je saopštio da neće više biti član te stranke.

"Demokratska stranka već više od osam godina nije demokratska, a od danas više nije ni stranka... To su razlozi zbog kojih, nakon 20 godina, prestajem da budem član DS", napisao je Živković na svom Fejsbuk nalogu, neposredno nakon sednice Glavnog odbora DS.

Zoran Živković izjavio je večeras da je odluku da napusti stranku doneo nakon, kako je rekao, trulog kompromisa Borisa Tadića i Dragana Đilasa.

"Dogovori su posledica trulog kompromisa, odnosno ravnoteže straha, to što je postignuto između Dragana Đilasa i Borisa Tadića nema veze za političkim delovanjem i političkom strankom i to je uzrokovalo da donesem odluku", rekao je Živkovi.

Živković je ocenio da je odlukom predsednika DS Borisa Tadića, da se ne kandiduje ponovo na tu funkciju na izbornoj skupštini stranke, poražena demokratija i demokratičnost, kao i da nema pobednika.

"Svestan sam da osam godina u DS nema demokratije, ali sam mislio da skupština koja je trebalo da se održi 11. novembra poslednja prilika da stranka nađe unutrašnju snagu i mudrost i da donsese odluke koje će joj omogućiti da deluje na onim principima na kojima je delovala u vreme kada je bila najvažniji faktor u istorijskim promenama u Srbiji", istakao je Živković.

On je ocenio i da nakon, kako je rekao "burazerskog - pobratimskog dogovora" ne vidi kako bi ta stranka i dalje mogla da se zove Demokratskom strankom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track