LDP: Funkcioneri u Nišu nisu bili spremni

Raskol u Čedinoj partiji

LDP: Funkcioneri u Nišu nisu bili spremni

Politika -
Tih nekoliko ljudi, koji su ostali bez poslaničkih i najviših stranačkih funkcija, sada napuštaju LDP. Promene u stranci su neophodne i kada se to nekima lično ne dopada, poručuje LDP

BEOGRAD - Predsedništvo Liberalno demokratske partije ocenilo je danas da "iza ličnog nezadovoljstva" i odlaska nekoliko funkcionera stranke iz Niša "stoji samo njihova nespremnost da prihvate činjenicu da nisu iskoristili ogromne političke šanse, prostor i podršku koje su godinama imali od čitavog LDP-a".

U saopštenju Predsedništva se navodi da su oni vremenom sebe želeli da pretvore u sinonim za niški LDP i monopolizovali stranku, funkcije, mesta na listama, deleći ih gotovo isključivo u svom zatvorenom krugu.

Takođe se ističe da su predsednik stranke Čedomir Jovanović i članovi Predsedništva najavili da žele da odu u Niš i tamo razgovaraju o tim pitanjima sa lokalnim funkcionerima stranke, kao i sa svim njenim članovima.

"Očigledno uplašeni pred tom najavom, kao i opasnošću da politički budu poraženi pred ljudima koje su godinama obmanjivali, bivši funkcioneri stranke su pobegli od LDP-a, paničnim podnošenjem ostavki i patetičnim pokušajem da stranci nanesu štetu", navodi se u saopštenju LDP.

"Tih nekoliko ljudi, koji su ostali bez poslaničkih i najviših stranačkih funkcija, sada napuštaju LDP. Promene u stranci su neophodne i kada se to nekima lično ne dopada" poručuje LDP i ističe da je u toku proces izbora u mnogim odborima, i drugim stranačkim organima u okviru kojeg će biti izabrani i novi lideri niškog LDP.

Kako vrh LDP navodi, uvek će biti zahvalan ogromnom broju članica i članova, većini Gradskog odbora u Nišu, opštinskih odbora u niškim gradskim opštinama, kao i svim ljudima koji nisu pristali na diktat nekoliko pojedinaca koji napuštaju LDP.

"Stranka koju smo zajedno gradili pod udarom Koštuničine vlasti 2005. godine, i koja je danas jedina značajna i oštra opozicija (Aleksandru) Vučiću i (Tomislavu) Nikoliću, i dalje postoji i sve je bolja zahvaljujući takvim ljudima, a ne grupi prijatelja koji sada odlaze. Zbog njih je LDP jaka stranka u Nišu i zajedno sa njima ćemo nastaviti da delujemo i u Nišu i na čitavom jugu i jugoistoku zemlje", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se isztiče da tim ljudima i javnosti, LDP duguje objašnjenje onoga što se desilo i kaže da posle pet "godina potpuno nezapaženog statiranja na funkciji narodnog poslanika", dosadašnji potpredsednik stranke iz Niša nije dobio mandat republičkog poslanika u novom sazivu, jer u parlamentu nije pokazao jake rezultate, nije izgradio ugled i prepoznatljivost niti bio zainteresovan za tako nešto.

Predsedništvo LDP dalje navodi da su slični razlozi zbog kojih stranku napušta i Miodrag Zdravković, bivši član Predsedništva iz Niša u dva mandata i objašnjava da on ni na koji način politički nije učestvovao u radu Predsedništva, da većina lokalnih odbora za koje je bio zadužen nisu revitalizovani.

"Promašaji su bili toliki da mnogi od tih odbora, na izborima 2008. i 2012. godine, nisu uspeli čak ni da ispune potrebne uslove i izađu na lokalne izbore. Toliku količinu nerada stranka više nije želela da toleriše i zato Zdravković nije izabran u novi sastav Predsedništva stranke" kažu u LDP.

Potpredsednik LDP Nebojša Ranđelović i gradski menadžer te partije u Nišu Predrag Jelenković podneli su ostavke na funkcije u toj stranci i ostavke na članstvo u stranci, a ostavke su podneli i Zdravković, Marina Jovanović i Miloš Grozdanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja