Predsednik Nikolić u trodnevnoj poseti Grčkoj
Foto: KURIR

Predsednik Nikolić u trodnevnoj poseti Grčkoj

Politika -
Nikolić će razgovarati danas u Atini s predsednikom Karolosom Papuljasom, predsednikom parlamenta Vangelisom Meimarakisom, premijerom Antonisom Samarasom i predstavnicima vodećih grčkih političkih partija

ATINA - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić počinje danas trodnevnu posetu Grčkoj tokom koje će se sastati sa najvišim zvaničnicima te zemlje, posetiti Solun, Svetu goru, Krf i ostrvo Vido.

Nikolić, koji u Grčkoj predvodi delegaciju Srbije, razgovaraće danas u Atini sa predsednikom Karolosom Papuljasom, predsednikom parlamenta Vangelisom Meimarakisom, premijerom Antonisom Samarasom i predstavnicima vodećih grčkih političkih partija.

Kako je najavljeno, Nikolić će u Atini, u prisustvu ministra odbrane Gračke Panosa Panajotopulosa, položiti venac na grob Nezanom junaku, a potom i sa grčkim minstrom za razvoj Kostasom Hadžidakisom prisustvovati sednici Grčko-srpskog poslovnog saveta, u ambasadi Srbije.

Predsednik Nikolić će 10. novembra u Solunu, povodom godišnjice primirja u Prvom svetskom ratu, položiti venac na srpskom vojničkom groblju Zejtinlik, a nakon toga otputovati na Svetu goru.

Delegacija Srbije posetu Grčkoj završava 11. novembra, kada će biti održana komemorativna ceremonija u Memorijalnom centru na ostrvu Vido i položeni venci u Plavu grobnicu.

Kako je najavljeno, delegacija će u nedelju posetiti i postavku u "Srpskoj kući" na Krfu posvećenu boravku srpskih trupa na tom ostrvu tokom Prvog svetskog rata.

U delegaciji Srbije su, između ostalih, ministar spoljnih poslova Ivan Mrkić i ministar kulture i informisanja Bratislav Petković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track