Miki Rakić: Ispitati ko je pratio Vučića!
Foto: KURIR

Ekskluzivno za Kurir

Miki Rakić: Ispitati ko je pratio Vučića!

Politika -
Bivši predsednik Biroa za koordinaciju službi bezbednosti kaže da je Vučić izneo konkretne podatke i da prisluškivanje treba istražiti

BEOGRAD - Sve istražiti.Miodrag Rakić, bivši sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost, bivši predsednik Biroa za koordinaciju službi bezbednosti i nekadašnji šef kabineta Borisa Tadića, za Kurir kaže da je na tužilaštvu i Unutrašnjoj kontroli policije da utvrde da li je bilo osnova za praćenje komunikacije vicepremijera i predsednika i da li je bilo zloupotreba.- Aleksandar Vučić je izneo vrlo konkretne podatke. Svaki od tih konkretnih podataka može da se proveri i nadležni organi da utvrde da li je bilo zloupotreba. Da bi se bilo kome zadiralo u tajnost komunikacije, mora da postoje razlozi. Na tužilaštvu i Unutrašnjoj kontroli policije je da utvrde da li je bilo osnova za takvo postupanje i da li je bilo zloupotreba - kaže Rakić. On ističe da, ako je tražen listing, mora da postoji motiv i pisano obrazloženje za to.- Lako se utvrdi da li je neko imao motiv kada je tražio listing ili mere potpune kontrole komunikacija. Pošto se radi o ozbiljnim stvarima, istrage ne treba voditi preko novina. Treba brzo istražiti o čemu se zapravo radilo - naglašava Rakić za naš list.Kako je Kurir i objavio u prethodnom broju, SBPOK je izdao nalog da se prati telefon Aleksandra Vučića. Prema našim saznanjima, taj nalog je načelniku Odeljenja za borbu protiv visokotehnološkog kriminala Saši Živanoviću izdao šef SBPOK Svetislav Bata Đurović. Živanović je poručio da ne može da daje izjave, po naređenju ministra policije Ivice Dačića.

Sindikat policije: Nismo kriminalciU Sindikatu srpske policije poručuju da političari i BIA treba da se potrude da suzbiju nelegalna prisluškivanja stranih obaveštajnih struktura koje su ukorenjene u zemlji. Oni dodaju da ne treba policiju prikazivati kao udruženje kriminalaca i eventualnih zločinaca koji ugrožavaju bezbednost političara najvišeg ranga.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja