Maja Gojković: Dva meseca mi vrbovali funkcionere
Foto: KURIR

Otimanje

Maja Gojković: Dva meseca mi vrbovali funkcionere

Politika -
U ponedeljak su NP napustili poslanica Dragana Đuković i tri člana Predsedništva stranke

BEOGRAD - Predsednica Narodne partije Maja Gojković rekla je da su funkcionere te stranke tokom prethodna dva meseca vrbovale različite interesne grupe. "NP je na meti već duže vreme. Preživeli smo otimanje odbornika u Skupštini Novog Sada. Ovaj poslednji slučaj je veoma indikativan, kada se poveže s reakcijama stranaka istog dana u Novom Sadu i Kruševcu da se radi na "prekomponovanju" sastava u lokalnim parlamentima", kazala je Gojkovićeva.

U ponedeljak su NP napustili poslanica Dragana Đuković i tri člana Predsedništva stranke. "Svako ima pravo da se razočara u politiku svoje stranke, ali ne može poslanik da pređe iz jedne grupe koja podržava većinu u drugu, od danas do sutra. Pritom, ja sam za taj prelazak saznala iz medija", kazala je Gojkovićeva.

Ona je rekla da je pre izvesnog vremena dobila informacije da je nekoliko sada već bivših funkcionera NP u kontaktu sa članovima jedne od vladajućih partija, a s druge strane sa krugovima bliskim ko zna kojim strukturama službi bezbednosti. Kako je navela, bivša poslanica NP Dragana Đuković joj je rekla da je bilo neformalnih razgovora i da je nuđen posao njoj i njenom mužu da bi upraznila poslaničko mesto. "Voljna sam sve podatke da predstavim Aleksandru Vučiću, kao koordinatoru službi bezbednosti, i time upotpunim njegovu priču o praćenju i prisluškivanju", kazala je predsednica NP.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track