Žarko Obradović: I mene su prisluškivali
Foto: KURIR

Intervju, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja

Žarko Obradović: I mene su prisluškivali

Politika -
Bio sam predmet neovlašćenog prisluškivanja pre četiri godine i zanimljivo je da država nije reagovala - ni danas mi nije jasno zašto

BEOGRAD - Bubice!Zamenik lidera SPS i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Žarko Obradović kaže za Kurir da koalicija SPS-SNS-URS dobro funkcioniše, ali ukazuje na činjenicu da je u državi i ranije bilo prisluškivanja, a da je jedna od žrtava bio i on.- Aferu s prisluškivanjem treba rasvetliti do kraja i ko god je uradio bilo šta suprotno zakonu, treba da snosi odgovornost. S druge strane, to pokazuje da je potrebno izvršiti određene zakonske izmene kako bi se obezbedila bezbednost građana, a samo sud može da naloži određene mere.♦ I vas su prisluškivali?- Da, bio sam predmet neovlašćenog prisluškivanja pre četiri godine i zanimljivo je da država nije reagovala - ni danas mi nije jasno zašto. Hoće li biti promene vlasti u Beogradu?- Lideri stranaka koalicija će se dogovoriti o konkretnim potezima vezanim za lokalnu vlast u Beogradu. Je l’ logično da se vlast na lokalu pravi po ugledu na Republiku?- Logično je ako postoji matematička mogućnost. Kakvi su odnosi u koaliciji SPS-SNS-URS?- Odlični. Radimo kao tim i međusobno se dopunjujemo. Ima li sukoba u Vladi, rivaliteta između Aleksandra Vučića i Ivice Dačića?- Svi rade u skladu sa zakonom i svojim nadležnostima. Dačić je predsednik Vlade, Vučić je prvi potpredsednik Vlade, ministar odbrane i koordinator rada službi bezbednosti.

Slučajno je pola Vlade s Megatrenda♦ Kako komentarišete činjenicu da je nekoliko članova ove vlade s Megatrenda?- Kao sticaj okolnosti i ništa drugo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track