Najnovije vesti

Dveri gađale toalet papirom sedište EU u Beogradu
Foto: Tanjug

Portest

Dveri gađale toalet papirom sedište EU u Beogradu

Politika
Ispred sedišta Delegacije EU, raspoređene su jake snage Žandarmerije u opremi za razbijanje demonstracija
1 / 4 Foto: Tanjug

BEOGRAD - Ispred sedišta Delegacije Evropske unije (EU) u Srbiji na Novom Beogradu u toku je protest, koji je zbog oslobađajuće presude Haškog tribunala hrvatskim generalima, organizovao pokret Dveri, kojem prisusvuje stotinak građana.

Ispred sedišta Delegacije EU, raspoređene su jake snage Žandarmerije u opremi za razbijanje demonstracija, a na skupu do sada nije bilo većih incidenata, osim što su neki od demonstranata prema zgradi Delegacije EU, bacali rolne toalet papira.

- Haški sud je ispostava EU i Vašingtona, i kriv je za ovo što se dešava. Dveri zahtevaju da se osoblje Tribunala u Srbiji proglasi za persone non grata i da se proteraju iz Srbije, kao i da se prekine bilo kakav put Srbije u EU - rekao je na protestu ispred sedišta Delegacije EU u Srbije aktivista Dveri Vladan Glišić.

Dalji pregovori sa Kosovom, prema njegovim rečima, dovešće do toga da neko u budućnosti proglasi da je trgovina organima u "žutoj kući" i uloga (premijera Kosova) Hašima Tačija u njoj bila humanitarna akcija.

Protestnom skupu, osim stotinak pristalica Dveri, prisustvovala je i poslanica Demokratske stranke Srbije Sanda Rašković Ivić.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...