Princ Aleksandar: Hag da revidira odluke o Srbima

Skandalozna presuda Gotovini i Markaču

Princ Aleksandar: Hag da revidira odluke o Srbima

Politika -
On ističe se da Haški tribunal ima moralnu odgovornost i duguje objašnjenje, jer su počinioci zločina nad Srbim blago kažnjavani ili čak oslobođeni, a Srbima se izriču vrlo oštre kazne

BEOGRAD - Princ Aleksandar Karađorđević izjavio je danas povodom odluke o oslobađanju hrvatskih generala u Hagu da postoji ozbiljan rizik od urušavanja poverenja u pravednost tog suda i ocenio da bi bilo pošteno da on revidira osuđujuće odluke za Srbe.

"Postoji ozbiljan rizik da se svaka ideja poverenja u nepristrasnost Suda u Hagu nepovratno uruši, sa svim teškim civilizacijskim posledicama. Teško je razumeti da mogu da postoje pravni razlozi zbog kojih postoji velika razlika u osudi zločina i zločinaca zavisno od etničke pripadnosti", navodi se u pisanoj izjavi princa Aleksandra Karađorđevića.

On ističe se da Haški tribunal ima moralnu odgovornost i duguje objašnjenje, jer su počinioci zločina nad Srbim blago kažnjavani ili čak oslobođeni, a Srbima se izriču vrlo oštre kazne.

"Sadašnja odluka će sigurno kao i sve druge odluke biti predmet analiza i profesionalnih kritika u decenijama pred nama i formiraće se nepristrasni profesionalni i moralni sud o njima", ističe se u u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track