LDP: Hitno ispitati imovinu svih političara

LDP: Hitno ispitati imovinu svih političara

Politika -
Vreme je da Srbija dobije civilizovane, efikasne i stroge propise o borbi protiv korupcije, naveo je lider LDP

BEOGRAD - Predsednik Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović pozvao je danas vlast da hitno donese zakon o ispitivanju imovine političara i da je spreman da se takav zakon odmah primeni na njemu, a onda i na svim ostalim političarima.

Jovanović je istakao da se borba protiv korupcije mora voditi zakonima i da je vreme da Srbija dobije civilizovane, efikasne i stroge propise o borbi protiv korupcije.

"Neka prihvate hitno naše predloge, donesu zakon o ispitivanju imovine političara i ispitaju svakog na političkoj sceni. Spreman sam da se na mene odmah primeni takav zakon, ali onda i na svakog istaknutog političara u vlasti, na sve one koji maltretiraju Srbiju stalnim fabrikovanjem haosa, beskrajnim sumnjičenjem i klevetanjem LDP-a", poručio je Jovanović.

Jovanović je ocenio da se vlast, koja je suočena sa konkretnim zahtevima LDP-a da donese antikorupcijske zakone i da poštuje institucije i obezbedi red, opet uspaničeno okrenula novim spletkama i opstajanju na populizmu i demagogiji. On je podsetio da je LDP predložio donošenje zakona o ispitivanju porekla imovine, stvaranje ozbiljnih i politički nepristrasnih sektora u policiji i tužilaštvu, izbacivanje partijskih direktora i političkih naredbi iz javnih i državnih preduzeća.

LDP predlaže ukidanje političke korupcije deljenjem subvencija, svođenje javnih nabavki na razumnu meru, uklanjanje države iz ekonomije, strogu unakrsnu kontrolu imovine i prihoda i borbu protiv korupcije po modelima EU i dokumenata UN. Jovanović je naveo da će LDP biti još konkretniji i precizniji i neće prestati da govori o vlasti koja se populizmom krije od činjenice da su za tri meseca zemlju gurnuli u dužničko ropstvo i bankrot, zadužili za još dve milijarde evra, pretvorili Srbiju u zemlju sa rekordnom inflacijom i nezaposlenošću u Evropi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track