Severna Mitrovica puna kosovske policije

Strah od incidenata

Severna Mitrovica puna kosovske policije

Politika -
Policajci su raspoređeni u osetljivim zonama kako bi se preventivno delovalo

KOSOVSKA MITROVICA - Kosovska policija je povećala prisustvo u etnički mešovitim naseljima u severnom delu Kosovske Mitrovice, izjavio je danas regionalni portparol kosovske policije Besim Hoti.

Hoti je rekao da je prisustvo policije pojačano u takozvanim osetljivim zonama u Kosovskoj Mitrovici, kako bi se preventivno delovalo i sprečili eventualni incidenti.

Ovo je deo operativnog plana policije koji će ostati na snazi i naredna dva dana, precizirao je Hoti.

U sredu će širom Kosova biti proslavljena stogodišnjica obeležavanja nezavisnosti Albanije, a u četvrtak se očekuje izricanje presude haškom optuženiku Ramušu Haradinaju.

U Kosovskoj Mitrovici je mirno, nakon sinoćnjeg incidenta, kada je došlo do pucnjave u multietničkom naselju Bošnjačka mahala, a policija je slučaj okarakterisala kao ozbiljno narušavanje javnog reda i mira.Zamenik regionalnog direktora kosovske policije Ergin Medić izjavio je Tanjugu da je u ulici Oslobođenja u naselju

Bošnjačka mahala više lica u ponedeljak veče ispalilo više hitaca, ali da povređenih nije bilo."Na licu mesta pronađeni su određeni predmetni tragovi vezani za upotrebu vatrenog oružja. Slučaj se tretira kao izazivanje opšte opasnosti, neovlašćeno posedovanje i upotreba vatrenog oružja", rekao je Medić.On je dodao da je na licu mesta pronađeno nekoliko čaura kalibra 7,62 mm.

U ovom naselju jutros se može videti da su istaknute albanske zastave na objektima čiji su vlasnici kosovski Albanci, a nacionalne zastave Albanije se mogu videti i na banderama u ovom naselju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track