Riker: SAD će i dalje biti advokat Srbije!

Podrška

Riker: SAD će i dalje biti advokat Srbije!

Politika -
Zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD pozdravio napredak koji je Srbija postigla u dosadašnjem dijalogu sa Prištinom

BEOGRAD - Savetnik predsednika Srbije za međunarodne odnose Marko Đurić sastao se danas sa zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD Filipom Rikerom kome je najavio nove poteze Srbije u cilju stabilizacije prilika u regionu, a Riker preneo da SAD stoje uz Srbiju i da će "nastaviti da budu snažan advokat njenog članstva u EU".

Kako se navodi u saopštenju pres službe Predsednika Republike, Riker je pozdravio napredak koji je Srbija postigla u dosadašnjem dijalogu sa Prištinom i istakao da je za SAD od velike važnosti uspostavljanje stabilnosti u regionu. Riker je, kako je saopšteno, naglasio da SAD stoje uz Srbiju u procesu ekonomskih i političkih reformi i da će "nastaviti da budu snažan advokat članstva Srbije u EU, uprkos teškoćama sa kojima se i Srbija i EU trenutno suočavaju". On je, kako je saopšteno, podržao reformske procese u Srbiji, koji bi trebalo da stvore pogodniji ambijent za privlačenje stranih investicija.

Savetnik predsednika Srbije je najavio nove poteze Srbije u cilju stabilizacije prilika u regionu i svom gostu preneo rešenost naše zemlje da, štiteći svoje državne i nacionalne interese, nastavi da sprovodi unutrašnje reforme, navedeno je u saopštenju. Đurić je istakao i značaj koji za Srbiju imaju dobri odnosi sa SAD.

Vučić: Posvećeni ispunjavanju uslova za dobijanje datuma

Prvi potpredsednik vlade i ministar odbrane Aleksandar Vučić istakao je danas, na sastanku sa zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD Filipom Rikerom, da je Srbija u potpunosti posvećena ispunjavanju uslova za dobijanje datuma za početak pregovora sa EU. Kako se navodi u saopštenju Kancelarije za saradnju sa medijima Vlade Srbije, Vučić je ukazao i na to da se dijalog sa Prištinom nastavlja i da će Beograd primeniti dogovore postignute u Briselu. "Važna su dela, a ne reči. Vlada Srbije je već učinila niz konkretnih koraka u tom pravcu", istakao je Vučić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja