Gradonačelnik Novog Sada primio Kalašnikova
Foto: Tanjug

Saradnja

Gradonačelnik Novog Sada primio Kalašnikova

Srbija -
Gradonačelnik Miloš Vučević i prvi potpredsednik Komiteta Državne Dume za međunarodne poslove Leonid Kalašnikov izrazili su očekivanje da će saradnja Novog Sada sa Rusijom u narednom periodu biti intenzivnija, plodotvornija i konkretnija, posebno u oblasti privrede

NOVI SAD - Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je danas prvog potpredsednika Komiteta Državne Dume za međunarodne poslove Leonida Ivanoviča Kalašnikova i delegaciju Komiteta Državne Dume Republike Srbije za međunarodne poslove, koji je došao u prvu zvaničnu posetu Novom Sadu, saopšteno je iz kabineta novosadskog gradonačelnika.

Na sastanku je konstatovano da Novi Sad neguje prijateljske odnose sa ruskim gradovima, a da narodi imaju mnogo toga zajedničkog.

"Gradonačelnik Vučević i Kalašnikov izrazili su očekivanje da će saradnja Novog Sada sa Rusijom u narednom periodu biti intenzivnija, plodotvornija i konkretnija, posebno u oblasti privrede, na obostrano zadovoljstvo", kaže se u saopštenju.

Sagovornici su takođe ocenili da su podjednako važni odnosi u kulturi, umetnosti i obrazovanju, i da će i u tim aspektima nastojati da pojačaju zajedničke aktivnosti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track