Suzana Grubješić na kongresu partije Angele Merkel

Otputovala u Hanover

Suzana Grubješić na kongresu partije Angele Merkel

Politika -
Grubješićeva će tokom boravka u Hanoveru imati i niz bilateralnih susreta sa vodećim nemačkim političarima, sa kojima će razgovarati o evropskoj budućnosti Srbije

BEOGRAD - Potpredsednica Vlade za evropske integracije Suzana Grubješić biće gošća na redovnom godišnjem kongresu Hrišćansko-demokratske unije (CDU), stranke nemačke kancelarke Angele Merkel koji počinje u ponedeljak i traje do 5. decembra u Hanoveru.

Kako se navodi u saopštenju iz njenog kabineta, Grubješićeva će tokom boravka u Hanoveru imati i niz bilateralnih susreta sa vodećim nemačkim političarima, sa kojima će razgovarati o evropskoj budućnosti Srbije.

Potpredsednica vlade će tom prilikom istaći da Vlada Srbije Nemačku vidi kao ključnog strateškog partnera u Evropi.

Podrška Nemačke je, kako se navodi u saopštenju, ključna za evropske integracije Srbije, a interes zemlje je da što snažnije sarađuje sa tom vodećom zemljom EU, koja je tradicionalno najveći spoljnotrgovinski partner.

Grubješić će nemačkim kolegama još jednom potvrditi spremnost Srbije da nastavi dijalog sa Prištinom i ispuni obaveze koje je preuzela prethodna vlada.

Srbija je iskreno posvećena evropskim integracijama i sprovođenju neophodnih reformi, naročito u oblastima pravosuđa, borbe protiv korupcije, ekonomske politike i reforme državne uprave, što će biti posebno naglašeno u razgovorima sa partnerima iz Nemačke, kaže se u saopštenju iz kabineta potpredsednice Vlade.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track