Kocijančič: Važan nastavak dijaloga

Uoči susreta Dačić-Tači

Kocijančič: Važan nastavak dijaloga

Politika -
Biće to nadgradnja dogovora postignutih prilikom prethodna dva susreta, izjavila je portparolka Ketrin Ešton

BRISEL - Predsednik vlade Srbije Ivica Dačić i kosovski premijer Hašim Tači razgovaraće tokom radne večere kod šefice evropske diplomatije u Briselu o primeni sporazuma o integrisanim prelazima (IBM), ali i o drugim temama od značaja za život građana, rekla je danas novinarima Maja Kocijančič, portparolka Ketrin Ešton.

"Biće to nadgradnja dogovora postignutih prilikom prethodna dva susreta", izjavila je ona i dodala da će se visoka predstavnica EU najpre odvojeno sastati sa dvojicom premijera, a da će ih potom obojicu ugostiti na radnoj večeri.

Kocijančič je potvrdila da će IBM biti glavna tema razgovora, ali da će verovatno biti reči i o drugim stavkama, kao što su zaštita srpskog kulturnog nasleđa na Kosovu, energetika i komunikacije.

Ona, međutim, nije mogla da precizira tačke dnevnog reda, rekavši da je to u isključivoj nadležnosti Eštonove.

Upitana da pojasni nedavnu izjavu predstavnika EU u Beogradu Vensana Dežera da je večerašnji sastanak od ključne važnosti, Kocijančič je rekla da je za EU "svaki sastanak važan".

Radna večera će početi nešto posle 7.00 uveče u sedištu Spoljne službe EU, a izjave učesnika se očekuju u poznim večernjim časovima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track