Dačić: Puna saglasnost državnog vrha o Kosovu

Dačić: Puna saglasnost državnog vrha o Kosovu

Politika -
Dačić je rekao da je informisao šefa države, predsednika skupštine i šefa vladine kancelarije o rezultatima najnovijih razgovora u Briselu, kao i o razgovorima uoči objavljivanja mišljenja Evropskog saveta o napretku Srbije u evrointegracijama

BEOGRAD - Na sastanku državnog vrha Srbije u sredu veče je u Beogradu ispoljena puna saglasnost svih učesnika i potvrđena jedinstvena državna politika po pitanju Kosova i Metohije, izjavio je premijer Ivica Dačić.

Na sastanku, koji je u Vladi Srbije počeo oko 23 sata, a završen je 30 minuta posle ponoći, osim premijera učestvovali su predsednik Tomislav Nikolić, predsednik parlamenta Nebojša Stefanović i šef vladine kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin.

Dačić je u telefonskoj izjavi rekao da je informisao šefa države, predsednika skupštine i šefa vladine kancelarije o rezultatima najnovijih razgovora u Briselu, kao i o razgovorima uoči objavljivanja mišljenja Evropskog saveta o napretku Srbije u evrointegracijama.

Premijer je najavio i da će u četvrtak u Predsedništvu Srbije državni vrh o dijalogu s Prištinom upoznati i predsednike opština sa severa Kosova.

Ranije u toku noći, Dačić se osvrnuo na briselski susret sa kosovskim premijerom Hašimom Tačijem, uz posredovanje visoke predstavnice EU Ketrin Ešton, rekavši da nije reč ni o čemu novom.

"Da li se mi iznenađujemo u primeni nečega što je potpisano u februaru ove godine i da li se iznenađujemo što je potpisan koalicioni sporazum o formiranju vlade gde su predsednik Republike i vladajuće stranke rekli da će primeniti ono što je već dogovoreno", upitao je Dačić.

"Nemojmo da se igramo sa sudbinom Srba sa Kosova. Pozivam sve da ne počinjemo bitke koje ne možemo da dobijemo", naglasio je premijer Dačić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track