SNS: Otrcano spinovanje demokrata
Foto: Nemanja Pancic

Odbacili optužbe

SNS: Otrcano spinovanje demokrata

Politika -
Demokratska stranka optužila je prethodno vlast da podržava zakonom zabranjene organizacije, poput "Obraza", i zapitala ministra pravde šta će učiniti da zaštiti sudije Ustavnog suda kojima je ta desničarska organizacija uputila pretnje smrću

BEOGRAD - Srpska napredna stranka odbacila je stavove Demokratske stranke o povezanosti vlasti i zabranjenih desnicarskih organizacija poput "Obraza", nazvavši ih "otrcanim spinovanjem" kako bi se sakrilo da je aktulena vlada za četiri meseca uradila više nego DS za prethodnih 12 godina.

Ta stranka u saopštenju "konstatuje da je smešno i žalosno" što ministra pravde Nikolu Selakovića napadaju isti ljudi koji su "razorili resor pravosuđa, uveli sistemsku korupciju na velika vrata i devalvirali svaku instituciju".

Demokratska stranka optužila je prethodno vlast da podržava zakonom zabranjene organizacije, poput "Obraza", i zapitala ministra pravde šta će učiniti da zaštiti sudije Ustavnog suda kojima je ta desničarska organizacija "uputila pretnje smrću".

SNS u saopštenju navodi i da najoštrije osuđuje svaku pretnju i svaki poziv na nasilje i da se zalaže da svi građani i institucije imaju ustavom i zaklonima zagarantovanu zaštitu.

"Trudimo se da institucionalno i na demokratski način vodimo Srbiju i beskompromisno se zalažemo da svaki građanin i institucija u svakom trenutku imaju zaštitu koja im je zagarantovana Ustavom i zakonom", navode naprednjaci.

Naprednjaci dodaju i da razumeju "gnev i zavist" DS "koja nema ljude Selakovićevih kvaliteta i kapaciteta, već kadrove koji su iskusni samo u pljačkanju i uništavanju zemlje, i u medijskom blaćenju svakog ko drugačije misli".

SNS navodi i da se Selaković pridružio mirnom protestu beogradskih studenata i građana koji su izašli na ulice zbog tendenciozne i pristrasne presude Haškog tribunala i da je "povezivanje Selakovića sa desničarskim organizacijama providno i otrcano spinovanje DS".

Naprednjaci smatraju i da DS to radi "kako bi se marginalizovali ministrovi uspesi, ali i uspesi cele Vlade Srbije koja je za četiri meseca uradila više nego demokrate za 12 godina".

Ta stranka u saopštenju ukazuje i da DS, "kao i obično, na najgrublji mogući način izvrće činjenice i zamagljuje stvarnost" i pruža "bezrezervnu podršku članu Predsedništva SNS i ministru Selakoviću".

"Rezultate njihove "brige" građani su prethodnih godina i te kako mogli da osete na svojoj koži kroz najveću nezaposlenost u Evropi, propadanje firmi, pljačkaške privatizacije, otimačinu na svakom koraku i strahovitu korupciju protiv koje je SNS snažno opredeljena, a koju je, kao način funkcionisanja, uvela DS", navode naprednjaci.

Ustavni sud, koji je u junu na inicijativu Republičkog javnog tužilaštva zabranio delovanje "Obraza", prethodno je saopštio da je dobio dopis sa pretnjama smrću sudijama tog suda i njihovim porodicama, koji je potpisan sa "Preki sud, The Black Hand - Apis",

Vođa zabranjene organizacije "Obraz" Mladen Obradović potom je negirao je da ima veze sa dopisom sa pretnjama smrću upućenim sudijama Ustavnog suda Srbije i njihovim porodicama, tvrdeći da iza dopisa stoji "haški i antisrpski lobi".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track