Najnovije vesti

File: Nadam se hrabroj odluci Brisela

Evropski put

File: Nadam se hrabroj odluci Brisela

Politika
Nadam se, da će, kao rezultat onoga što je Srbija ispunila iz kriterijuma za članstvo i u okviru uspešne i produktivne tri runde političkog dijaloga, zemlje članice biti ambiciozne koliko i Srbija

BEOGRAD - Evropski komesar za proširenje Štefan File izjavio je da se nada da će Evropski savet na zasedanju sledeće nedelje pokazati hrabrost u svojim odlukama, kada je reč o nastavku puta Srbije ka Evropskoj uniji."To pitanje je sada u rukama zemalja članica EU. Pretpostavljam, i nadam se, da će, kao rezultat onoga što je Srbija ispunila iz kriterijuma za članstvo i u okviru uspešne i produktivne tri runde političkog dijaloga, zemlje članice biti ambiciozne koliko i Srbija u odbrani budućeg evropskog koraka vaše zemlje", rekao je File.

Na pitanje šta to konkretno znači - datum ili samo pohvalu, File je odgovorio da "to znači da treba, ne samo da se prihvate, već i da se na delu ostvare određene preuzete obaveze".

"Podsetio bih, takođe, da nema lakih tema u okviru političkog dijaloga između Beograda i Prištine", dodao je File.File je kazao da "tehnički sporazum o integrisanom upravljanju prelazima nije laka stvar".

"Srbiji je potrebna naša podrška. Važno je, takođe, da ova vlada shvati da su odluke koje se donose u korist Srbije, srpskih građana i celog regiona", rekao je File.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...