SRBI ODLUČILI: Prekid protesta na Jarinju
Foto: Zoran Šaponjić

Kosovska kriza

SRBI ODLUČILI: Prekid protesta na Jarinju

Politika -
U zaključcimna koji su doneli odbornici navodi se da od Vlade Srbije očekuju da obustavi započete radove na gradnji objekata integrisanog prelaza

JARINJE - Odbornici Skupština opština sa severa Kosova oko 15 sati usvojili su zaključak da privremeno prekidaju protest na Jarinju.

Takođe, u zaključcimna se navodi da odbornici od Vlade Srbije očekuju da obustavi započete radove na gradnji objekata integrisanog prelaza.

Oko 15.45 Srbima koji su protestovali na Jarinju obratili su se predstavnici opština i obavešteni su o zaključcima sednice u Leposaviću i desetak minuta kasnije okupljeni građani su počeli da skupljaju šatore, da gase vatru i polako odlaze prema Leposaviću, Kosovskoj Mitrovici i Zvečanima.

Predsednik opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić na pitanje šta će se dogoditi ako radovi u međuzoni budu nastavljeni rekao je da novih protesta zbog toga neće biti. On je objasnio da je zaključak iz današnjih odluka odbornika u Leposaviću da od Vlade Srbije očekuju da radovi neće biti nastavljeni stavljen na zahtev jedne odborničke grupe zbog postavljanja jedinstva.

Prostor na kome su do 16 sati protestovali Srbi sa severa Kosova i na kome se grade objekti integrisanog prelaza, od 17 sati kontrolišu pripadnici MUP-a Srbije, a sa samog Jarinja povučen je i oklopni transporter KFOR- a, koji je blokirao jednu saobraćajnu traku i tu stajao poslednja tri dana...

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track