SNS odgovara Đilasu: Godinama ste se bogatili na račun građana
Foto: Marina Lopičić

Naprednjaci odbacuju kritike

SNS odgovara Đilasu: Godinama ste se bogatili na račun građana

Politika -
SNS u saopštenju upitala Đilasa kako ima obraza i smelosti da osporava rad sadašnje vlasti

BEOGRAD - Srpska napredna stranka odbacila je kritike koje je na rad Vlade Srbije izneo predsednik Demokratske stranke Dragan Đilas, i optužila demokrate da su se "godinama bogatili na račun građana" i "sistemski počistili državnu kasu".

SNS u saopštenju pita Đilasa "kako ima obraza i smelosti da osporava rad sadašnje vlasti, kada je stranka čiji je lider, a do skora zamenik predsednika, godinama devastirala Srbiju i bogatila se na račun građana".

"Sistematski su počistili državnu kasu, a nisu poštedeli ni temelje na kojima bismo mogli kuću ponovo da gradimo", navodi SNS, istakavši da daje "najdublju i najiskreniju" podršku vladi i predsedniku Tomislavu Nikoliću da od Srbije stvore uređenu, modernu i poštenu državu.

Naprednjaci su oštro kritikovali i rad Đilasa kao gradonačelnika Beograda, uz ocenu da situacija u prestonici nikada nije bila gora.

Đilas je ranije danas kritikovao rad Vlade Srbije, ocenivši da je situacija u državi loša i da vlada nije postigla puno rezultata kojima može da se pohvali.

Na početku sednice Glavnog odbora DS u Paraćinu, Đilas je rekao da se situacija u Srbiji nije promenila u poslednjih 14 dana - koliko je prošlo od izborne skupštine DS i izbora novog rukovodstva - i da je situacija loša, a "po nekim pitanjima još lošija".

U reagovanju na te stavove, SNS pita "kako je moguće da su u Srbiji svi siromašni, a da je jedino Đilas uspeo da se obogati i stekne firme, agencije, vile, četvrtinu reklamnog prostora u javnom servisu i ko zna šta još"."Jedino čime se hvali jeste rukovođenje Beogradom, a upravo u glavnom gradu situacija nikad nije bila gora zahvaljujući biznismenu i menadžeru Dujilasu, koji je stavio omču oko vrata građanima, zadužujući nas kreditima koje će vraćati i naši unuci", navodi SNS.

Ta stranka ocenuje - "da je istina ono što govori, Beograđani bi sada živeli u bajci, a ne u sivoj svakodnevici", dodavši da je "istina da, bez kamata na osnovu kredita koji su podignuti od kada je Đilas gradonačelnik, Beograđani duguju više od pola milijarde evra".

SNS upozorava da "zahvaljujući nesposobnim partijski postavljenim direktorima javnih preduzeća, koji su jedino umeli da uzimaju novac za javne nabavke, sada ogromnom broju Beograđana prete nova otpuštanja".

Naprednjaci u saopštenju pitaju i zašto Đilas nikada nije objasnio "kako su uvećavane fakture kod nabavki radnih mašina za Beogradski vodovod i kanalizaciju, koliko je koštao most preko Ade sa pristupnim saobraćajnicama, a koliko održavanje španskih tramvaja". "Nismo čuli ni kako je na rekonstrukciji Bulevara kralja Aleksandra pobedila firma koja je ponudila za trećinu višu cenu, čime su Beograđani oštećeni za 650 miliona dinara, a kamoli priznanje da ima vlasništvo u "Presu"", ističe SNS.

Ta stranka navodi da nas je "skandal sa uvođenjem "Bus plusa" i dodatno uništavanje Gradskog saobraćajnog preduzeća doveo u rizik da u narednim godinama možda i ne budemo imali gradski prevoz".

SNS ukazuje i da su "za to vreme čak i saradnici Đilasa uspeli sebi da kupe džipove koji vrede više od plate koju za ceo život ne može da zaradi građanin naše države".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja