Jarinje: Postavljeni kontejneri za integrisano upravljanje
Foto: Zoran Saponic

Primena sporazuma

Jarinje: Postavljeni kontejneri za integrisano upravljanje

Politika -
U ponedeljak ujutro počeće da se sprovodi IBM i na prelazu Merdare, a do kraja godine ovaj dogovor trebalo bi da zaživi i na prelazima Brnjak i Končulj

JARINJE - Na integrisani administrativni prelaz kod Jarinja, koji će ponedeljak ujutro biti pušten u rad, dopremljeni su kontejneri u kojima će biti smešteno osoblje koje će raditi na samom prelazu.

Dopremljeno je šest kontejnera, a tokom njihovog postavljanja saobraćaj na relaciji Raška - Leposavić i obrnuto bio je povremeno obustavljan.

Radnici Elektrodistribucije završili su sa postavljanjem rasvete i sve je spremno da ujutru od osam časova na ovom prelazu počne da se primenju briselski sporazum o integrisanom upravljanju prelazima (IBM).

Radovi na izgradnji integrisanog prelaza kod Jarinja nisu završeni na vreme zbog četvorodnevnog protesta Srba sa severa Kosova na toj lokaciji, a kako je saopštio izvođač, radovi bi trebalo, ako vreme posluži, da budu finalizirani u narednih pet dana.

Tokom celog dana na uspostavljanju infrastrukture za ovaj prelaz, koji se nalazi između centralne Srbije i severa Kosova, radilo je oko 20 građevinskih mašina i oko 60 radnika.

U ponedeljak ujutro počeće da se sprovodi IBM i na prelazu Merdare, a do kraja godine ovaj dogovor trebalo bi da zaživi i na prelazima Brnjak i Končulj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track