Mišković u zatvoru smišlja kako da zaradi pare

Stvarno je Mister Berns

Mišković u zatvoru smišlja kako da zaradi pare

Politika -
Vlasnik „Delte“ Miroslav Mišković u svojoj ćeliji čita knjigu „Šta nas pokreće“, koja govori o tome kako da se brzo i lako poveća profit kompanije bez povišica i bonusa za radnike

BEOGRAD - Skućio se!Najpoznatiji srpski pritvorenik, vlasnik „Delta holdinga“ Miroslav Mišković, u pritvoru je počeo da se bavi popularnom psihologijom! Kako Kurir saznaje, duge zatvorske dane Mišković prekraćuje uz knjigu Danijela Pinka „Šta nas pokreće“.- Reč je o knjizi koja daje odgovore na pitanja šta ljude motiviše da bolje rade. Pink osporava pristup da radnici bolje rade zbog povišica, bonusa ili kazni. On na naučno utemeljenim činjenicama objašnjava da ljudi postižu bolje rezultate, a kompanije udvostručuju profit kada shvate da radnici daju sve od sebe ukoliko su motivisani iznutra - ukratko objašnjava sagovornik Kurira sadržinu literature na koju se „bacio“ gazda „Delte“. U pauzama čitanja, kako kaže izvor Kurira, Mišković je u prethodna dva dana izlazio i u kratke šetnje u zatvorskom krugu.- Mišković ima pravo da šeta svakoga dana po dva sata. Međutim, njegove šetnje u prethodna dva dana trajale su otprilike po pola sata, jer mu je to bilo dovoljno - kaže izvor Kurira. Kako navodi, većinu vremena provodi u ćeliji sa svojim novim cimerom - bivšim funkcionerom SVM Jožefom Kasom.- O čemu razgovaraju i kako se zabavljaju, nas ne interesuje, sve dok se ponašaju u skladu sa kućnim redom - dodaje sagovornik Kurira.Inače, Miroslav Mišković i prethodnih dana jeo je zatvorsku hranu. Na meniju, kako kaže, u subotu je bio kuvani kupus.- Nije imao nijednu primedbu, naprotiv - navodi on. Kako kaže, jedino što mu se nije dopalo jeste zatvorska posteljina, pa mu je porodica čaršave i jastučnice donela od kuće.Što se tiče knjige koju Mišković čita, psihijatar Jovan Marić kaže da, pošto je reč o motivacionom štivu, možda na taj način hoće da se odupre stresu.- Lišavanje slobode - zatvor, treći je po snazi stres u životu čoveka, odmah posle gubitka deteta i sopstvene bolesti - podseća čuveni psihijatar.

Jovan Marić: Hvata ga blaga depresijaMišković je sposoban da se adaptira na zatvor - iako je živeo u kući od 2.000 kvadrata, nije mu problem da se navikne na zatvorsku ćeliju jer pripada generaciji koja je svašta preživela, ali je moguća depresija - kaže Marić.- Mišković nije bio odmalena bogat, išao je u vojsku gde su svi ribali WC, nije mu uvek sve bilo potaman, tako da može lako da obradi novonastalu situaciju. Iako je živeo u kući od 2.000 kvadrata, mislim da je sposoban da se adaptira. On je borac. Moguća je depresija, ali kratka - navodi Marić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track