Dušan Petrović: Umesto problemima, bavimo se Đilasovim bogatstvom!
Foto: KURIR

Intervju, poslanik i član GO DS

Dušan Petrović: Umesto problemima, bavimo se Đilasovim bogatstvom!

Politika -
Ne razmišljam o tome da li ću biti isključen iz stranke. Na sednici GO već je nekoliko poslanika podržalo moje ideje

BEOGRAD - I dalje sam član DS!Šta će uraditi nadležni organi u DS, to je njihova stvar a ne moja, kaže poslanik DS i član Glavnog odbora DS Dušan Petrović, dan nakon što je GO izglasao odluku da svi bivši ministri koji ne vrate poslanički mandat budu isključeni iz stranke.♦ Verovatno će vas isključiti iz DS?- O tome uopšte neću da razmišljam. Da li ćete formirati poslanički klub? Ko vas podržava?- Obavestiću javnost čim donesem bilo kakvu odluku. Na sednici GO je već nekoliko poslanika podržalo moju ideju. Niste jedini koji nije vratio mandat?- Mislim da to neće uraditi ni Vuk Jeremić. Čini se da Đilasu kao lideru DS ne verujete kao što ste verovali Tadiću?- Poverenje se stiče davanjem odgovora na ključna pitanja zemlje. Sada mi odgovaramo na pitanja da li je naš lider zaradio dva puta ili 800 puta više za nekoliko godina. Pa koliko je, prema vašem mišljenju, zaradio?- Ne znam i ne interesuje me. Kako može da vas ne interesuje?- To je njegova privatna stvar. Đilas je izjavio da svako ko se ne slaže sa politikom to treba javno da kaže a ne da mu podmeće preko medija. Da li ste se prepoznali u toj izjavi?- Iskreno da vam kažem, ništa ja nisam razumeo to što je Đilas pričao. Tadić je izjavljivao da će pod Đilasovom kapom doći do tajkunizacije stranke?- Činjenica je da Đilas radi više složenih stvari istovremeno. Vlasnik je velikog poslovnog sistema, gradonačelnik je Beograda, po čemu spada među najmoćnije ljude u zemlji. Predsednik je DS. Teško je uskladiti funkcionisanje u takvom ambijentu i uskladiti interese.

Tadić ima moje bezrezervne simpatije♦ I dalje Tadića oslovljavate sa šefe?- Tadić je čovek sa kojim sam dugo radio. Prošli smo ozbiljne i teške životne prilike. Ima moje bezrezervne simpatije. Ponosan sam na sve što sam radio s njim, a iz milošte i iz poštovanja zvali smo ga šefe.♦ Čini se da Tadić nije ponosan. Nedavno je izjavio da su mu mnogi pucali u leđa.- Sve što sam imao da kažem Borisu Tadiću, rekao sam mu oči u oči, a to ne želim da delim s medijima. U razgovorima smo uvek bili otvoreni. Nikada nisam imao problem da mu kažem šta mislim.

Sve što imam, nasledio sam od pokojnog oca♦ Za vas se priča da ste jedan od bogatijih ljudi u zemlji?- O meni postoje razne fame i neistine. Čuo sam takve gluposti da ni sam nisam mogao da verujem.♦ Šta ste čuli?Da sam neverovatno bogat čovek, da sam vlasnik velikog broja kompanija, da sam postavljao ljude u prethodnim vladama.♦ Da li ste svu svoju imovinu prijavili?- Naravno. Sve što imam nasledio sam od pokojnog oca. Imam i ušteđevinu koju mi je on ostavio i ono što sam stekao radeći kao advokat.♦ Da li ste čuli da nije Cvetković bio premijer nego upravo vi?- To su gluposti. Bio sam ministar u obe vlade u kojima je učeštvovao DS, a nijedan drugi član u obe te vlade nije postavljen zato što sam ja smatrao da je to potrebno.♦ Cvetković bio vaš predlog za premijera?- Smatrao sam da Mirko treba da bude premijer, ali se o tome diskutovalo i odluku je donelo Predsedništvo DS.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track