Dušan Petrović osniva stranku Zapadna Srbija

Odbor već u pripremi

Dušan Petrović osniva stranku Zapadna Srbija

Politika -
Petrović je izrazio uverenje da će kako vreme bude prolazilo politika koju on zastupa o centralnoj Srbiji ravnopravnoj sa Beogradom i Vojvodinom nailaziti na sve veću podršk

BEOGRAD - Poslanik DS i član Glavnog odbora DS Dušan Petrović osnova svoju stranku, kojoj je već dao naziv Zapadna Srbija. Petrović je spremio i program stranke i dogovoren je poslanički klub.

Petrović, čim ga Glavni odbor DS isključi jer neće da podnese ostavku na poslaničku funkciju, odlučio je da osnuje svoju partiju i već sprema njene odbore. Program koji je izneo pred Glavnim odborom Demokratske stranke odnosi se na to da bi centralna Srbija trebalo da dobije status kakav imaju Beograd i Vojvodina - parlament, budžet i izvršnu vlast, gde bi se novac spustio u te decentralizovane jedinice.

On je izrazio uverenje da će kako vreme bude prolazilo politika koju on zastupa o centralnoj Srbiji ravnopravnoj sa Beogradom i Vojvodinom nailaziti na sve veću podršku.

Poslanik DS je izjavio da neće napustiti poslanički klub i da neće vratiti mandat, a da u odluke stranačkih organa neće da ulazi, kao što neće da razmišlja o mogućnosti da bude isključen iz DS.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track