SNS hitno iza zatvorenih vrata zbog Dinkića

U subotu

SNS hitno iza zatvorenih vrata zbog Dinkića

Politika -
Ministarka Mihajlović reagovala na Dinkićevu konstataciju da estradnog menadžera Sašu Mirkovića nikada ne bi angažovao kao svog saradnika

BEOGRAD - Sednica predsedništva Srpske napredne stranke biće održana u subotu i biće zatvorena za javnost, rečeno je u SNS.

Potpredsednica naprednjaka Zorana Mihajlović juče je zatražila od predsednika te partije Aleksandra Vučića da hitno sazove sednicu predsedništva SNS zbog izjava pojedinih koalicionih partnera.

"Uputila sam pisani zahtev predsedniku SNS za sazivanje hitne sednice predsedništva SNS kako da odgovorimo koalicionim partnerima, cije je kadrove postavila prethodna vlada, koji su još na funkcijama, a za koje postoji ozbiljna indicija da su upleteni u mnoge afere", kazala je Mihajlović.

Reagujući na konstataciju ministra privrede i finansija Mladana Dinkića da estradnog menadžera Sašu Mirkovića nikada ne bi angažovao kao svog saradnika, Mihajlović je ocenila da je to "neverovatno odsustvo svakog kriterijuma za kritiku".

Ona je dodala da njihovom koalicionom partneru ministru Dinkiću nije smetao vozač sa kojim je bio u koaliciji, a koji je danas pomoćnik gradonačelnika Dragana Đilasa.

"Smeta mu neko ko je, poštujući sve procedure, diplomirao na Pravnom fakultetu. Dakle, mi u SNS poštujući sve profesije, kada su u pitanju odgovorne funkcije, između vozača i diplomiranog pravnika uvek ćemo izabrati diplomiranog pravnika", zaključila je Mihajlovićeva.

Vlada Srbije postavila je estradnog menadžera Sašu Mirkovića za pomoćnika ministra saobraćaja Milutina Mrkonjića, a rešenje o njegovom postavljenju donela je na poslednjoj sednici u prošloj godini, 29. decembra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track