SPASAVANJE DS: Đilas brine samo o svom biznisu

Miloš Milošević, gradonačelnik Šapca

SPASAVANJE DS: Đilas brine samo o svom biznisu

Politika -
Najbolje je da lider stranke deli sudbinu naroda, da živi od plate. Predsednik DS ima previše funkcija, bojim se da mu već predstavljaju veliki teret

BEOGRAD - Sve po spisku.Miloš Milošević, gradonačelnik Šapca i funkcioner DS, tvrdi da je ovo prelomni trenutak za demokrate - ako žele da povrate staru slavu, moraju da prestanu da se bave sobom i ličnim bogaćenjem i da se okrenu rešavanju problema građana. U intervjuu za Kurir Milošević kaže da Đilas mora da se odrekne neke funkcije i da prestane da misli samo na svoj biznis i uvećanje ličnog bogatstva.Da li ste zadovoljni stanjem u DS?- Ne. Ne mogu da budem zadovoljan ovakvim stanjem - Demokratska stranka je sada više okrenuta sebi umesto interesima građana. Čekam, kao i većina članstva, da se završi ovaj period bavljenja sobom kako bismo mogli da počnemo da radimo na ozbiljnim temama, na tome kako da poboljšamo kvalitet života građana.Do kad mislite da se bavite sobom?- Moramo da prekinemo s tim, nemamo više vremena za gubljenje. Dušan Petrović je otvorio temu oko koje se otvorila debata, a to je kako zaštiti lokalni interes građana u centralnoj Srbiji. Očigledno je da centralnoj Srbiji nedostaje ono što imaju Vojvodina ili Beograd - svoje institucije.Da li očekujete to?- Imam dosta osnova da verujem da će to biti uključeno u program DS. Vojvodina ima Fond za razvoj, Fond za kapitalne investicije, zamislite našu perspektivu da imamo sve te mogućnosti. Predsednici opština u Beogradu okrenuti su budžetu glavnog grada, a mi smo ostavljeni po strani!Je l' postoji mogućnost da se DS pocepa?- Ne očekujem to. Ne vidim razlog za to. Ima dovoljno mesta i za delovanje u okviru DS.Vaš lider ima tri funkcije, da li je u stanju sad da brine o DS?- Bojim se da mu je to teret. Biti uspešan na sva tri polja je teško i nadam se da će se Đilas usredsrediti na definisanje mesta i uloge DS u našem društvu.Da li ga sad savetujete da ostavi neku funkciju?- On neka vidi šta su mu prioriteti.Da li je realno da DS zastupa priču o socijalnoj jednakosti, a vaš lider je neverovatno bogat čovek? Ko će da vam poveruje?- Ne znam koliko je Đilasovo bogatstvo. Najbolje je da lider stranke deli sudbinu građana, da živi od plate.Da li mislite da je Đilas u stanju da ostavi po strani lično bogaćenje zarad DS?- Moraće brzo da reši tu dilemu ako misli da krenemo napred. Ne mogu samo da se gledaju lične stvari. Ako to ne bude uradio, biće to loše po DS, otići će nam još deo rejtinga. Đilas mora više pažnje da obrati na probleme građana nego na svoj biznis.A šta ako Đilas nastavi da radi ovako kako je radio i do sad?- Ne mogu to ni da zamislim. Ne možemo da se bavimo time da li je i koliko plaćao stan, nego šta ćemo dalje. Previše je problema da bismo razmišljali ili brinuli o nekretninama predsednika stranke.

Đilas ne može da me ućutkaDa li u stranci vlada diktatura?- Ja je ne osećam.Da li bi Đilas i vama, kao nekim vašim kolegama, mogao da diriguje kada i kome smete da se obratite?- Niti je pokušavao, niti bi mogao.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track