Vučić: Naš posao je da uhapsimo Šarića i to ćemo i obaviti

Vučić: Naš posao je da uhapsimo Šarića i to ćemo i obaviti

Politika -
Ne mogu i ne želim da dajem vreme kada će se to desiti. Važno je da je država odlučna u tome, rekao je Vučić
1 / 4

BEOGRAD- Srpska napredna stranka danas je unošenjem badnjaka u sedište stranke na Novom Beogradu obeležila Badnji dan, a njen lider Aleksandar Vučić je poručio da je obaveza naprednjaka da brinu o celoj Srbiji i svim njenim građanima, bez obzira kojoj naciji, veroispovesti ili stranci pripadaju.

Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da će država uhapsiti Darka Šarića i da je uveren da odbeglog narkobosa niko neće štititi.

Na obeležavanju Badnjeg dana u prostorijama svoje, Srpske napredne stranke (SNS) stranke u Beogradu, on je poručio:

"Naš posao je da uhapsimo Šarića, i to ćemo i obaviti. Ne mogu i ne želim da dajem vreme kada će se to desiti. Važno je da je država odlučna u tome", rekao je Vučić novinarima u sedištu SNS-a, nakon unošenja badnjaka.

On nije precizirao u kojoj zemlji se nalazi Šarić, optužen za trgovinu drogom, ali je rekao da taj narkobos nije tamo gde se pretpostavljalo da se krije. "Nije Šarić tamo gde se govorilo da jeste i samo to mogu da kažem", rekao je Vučić, koji je i predsednik vladajuće Srpske napredne stranke.

Upitan o vezama političara sa Šarićem i pričama da bi njegovo hapšenje moglo da sruši vladu, Vučić je rekao da nikada za to nije čuo. "Za nas je on kriminalac i lice koje mora da odgovara pred zakonima i sudovima. Uveren sam da Šarića niko neće štititi", rekao je Vučić i poručio da "nema igranja s državom".

Vlada ima važnije stvari od izjava o MirkovićuLider napradnjaka i prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić izjavio je da nije razgovarao sa liderom URS-a Mlađanom Dinkićem o njegovoj izjavi povodom imenovanja Saše Mirkovića, jer vladajuća koalicija i vlada imaju daleko važnija pitanja kojima se bave. On je rekao da SNS želi da aktuelna vlada traje, ali da niko ne može da se "zakune" da li će to biti i moguće i da neće biti vanrednih izbora. "Mi želimo da napravimo još mnogo toga, mi želimo da vlada traje, a da li će to biti realno i moguće u to nikada ne možete da se zakunete i besmisleno je, jer život uvek donosi različite stvari", rekao je Vučić.On je prilikom polaganja badnjaka u sedištu SNS rekao da se ta stranka nikada nije i neće se plašiti volje građana."Mi želimo da ispunimo velike i teške obaveze koje su pred nama za građane Srbije, ali sam ja uvek govorio da imamo više "prolaznih vremena" da proverimo šta smo sve uradili", rekao je Vučić i dodao da je aktuelna vlada radila bolje ili značajno bolje od prethodne i da većina građana to primećuje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track