Vlasi preti Srbiji: Branićemo Albance u Preševu

Potpaljuje vatru

Vlasi preti Srbiji: Branićemo Albance u Preševu

Politika -
Neka ne računaju da oni mogu tamo sa Albancima da rade šta hoće, a da ne rizikuju širi sukob. Budu li tamo nasrtali na Albance, oni su nasrnuli na sve nas Albance! To neka znaju, upozorio je savetnik kosovske vlade

SARAJEVO - Azem Vlasi, savetnik kosovske vlade za spoljne poslove upozorio je kako zaoštravanjem odnosa sa Albancima na jugu Srbije državni vrh u Srbiji rizikuje širi sukob.

Vlasi se slaže s ocenama da Preševo i jug Srbije mogu biti novo potencijalno žarište.Vlasi je upozorio da kad je reč o jugu Srbije da se rizikuje širi sukob.

"Neka ne računaju da oni mogu tamo sa Albancima da rade šta hoće, a da ne rizikuju širi sukob. Budu li tamo nasrtali na Albance, oni su nasrnuli na sve nas Albance! To neka znaju", upozorio je Vlasi.

Podsetio je da Srbija želi da zaoštrava odnose sa Albancima u Preševu, kako je naveo, samo zato jer koriste svoju nacionalnu zastavu i žele da imaju spomen obeležje albanskim žrtvama koje su stradale upravo sa srpskim vlastima.

"Za zdravu logiku svih nas to je iznenađenje, ali to ilustruje koliko su u Srbiji još ostali u prošlosti i kako ne mogu da se iskopaju od toga", rekao je Vlasi.

Komentarišući Platformu za Kosovo iz koje, prema najavama, treba proisteći rezolucija koju srpska vlada do petka treba da predloži Skupštini Srbije, Vlasi je ocenio da je to "još jedan bezobrazluk i nebuloza koju nismo imali priliku da vidimo još od Miloševićevih vremena".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track