Vulin ne očekuje promene u primeni IBM režima
Foto: Tanjug

Nastavak pregovora

Vulin ne očekuje promene u primeni IBM režima

Politika -
Očekujem da radne grupe pripreme odgovarajuće predloge o kojima će se kasnije razgovarati na političkom nivou, o kojima će odluku doneti premijer Srbije Ivica Dačić i Hašim Tači

BEOGRAD - Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin izjavio je uoči sutrašnjeg nastavka tehničkog dijaloga Beograda i Prištine da ne očekuje promene u primeni režima integrisanog upravljanja prelazima na severu Kosova. Pred odlazak u Brisel Vulin kaže za Tanjug da od tih razgovora ne očekuje "ništa epohalno", kao ni neke promene u integrisanom upravljanju administrativnim prelazima između centralne Srbije i Kosova.

"Očekujem da radne grupe pripreme odgovarajuće predloge o kojima će se kasnije razgovarati na političkom nivou, o kojima će odluku doneti premijer Srbije Ivica Dačić i kosovski premijer Hašim Tači uz posredovanje Ketrin Ešton", rekao je Vulin Tanjugu neposredno pred put u sedište Evropske unije.

On je podsetio da radne grupe nemaju mandat da odlučuju, menjaju stvari na terenu, donose nove odluke... "One mogu na nivou eksperata da donesu konkretne predloge i kako nešto da se reši, a onda će na političkom nivou biti o tome odlučivano", naglasio je Vulin.Vulin je dodao da stoga ne očekuje nikakve velike promene u IBM režimu već da se nastavi postojeći sistem upravljanja na prelazima.

"Moramo da sačekamo da vidimo 17. januar, a radne grupe treba da pripreme predsedniku Vlade Srbije i njegovom sagovorniku ono što će za neku budućnost biti moguće ostvariti na administrativnim prelazima", kazao je Vulin. Zajedno sa Vulinom u Brisel je otputovao i njegov zamenik Krstimir Pantić, aktuelni gradonačelnik Kosovske Mitrovice.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track