Ljuljzim Peci predstavnik Kosova u Beogradu

Tači odredio

Ljuljzim Peci predstavnik Kosova u Beogradu

Politika -
Na poslednjim razgovorima u Briselu, uz posredovanje visoke predstavnice EU Ketrin Ešton, premijer Srbije Ivica Dačić i kosovski premijer Hašim Tači dogovilili su uspostavljanje oficira za vezu u Beogradu i Prištini

PRIŠTINA - Prištinska televizija "Klan Kosova" objavila je da bi ambašador Kosova u Švedskoj Ljuljzim Peci mogao biti imenovan za predstavnika Kosova u Beogradu.

Ta odluka je, kako navodi ta televizija, doneta nakon susreta koji je Peci imao s kosovskim ministrom spoljnih poslova Enverom Hodžajem.

Očekuje se da premijer Kosova Hašim Tači narednih dana predloži predsednici Kosova da imenjuje Pecija na ti dužnost.

Na poslednjim razgovorima u Briselu, uz posredovanje visoke predstavnice EU Ketrin Ešton, premijer Srbije Ivica Dačić i kosovski premijer Hašim Tači dogovilili su uspostavljanje oficira za vezu u Beogradu i Prištini.

Pored Pecija, za mesto prvog predstavnika Kosova u Beogradu pominjani su ambašadori u Makedoniji Iljber Hisaj, u Briselu Iljir Dugoli i u Mađarskoj Škendija Šerifi Geci.

U Prištini je najavljeno da će predstavnik Kosova u Beogradu imati diplomatski imunitet i sva prava koja imaju ambasadori.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track