Saša Mirković: Ne ulazim u politiku da se obogatim

Prijaviće imovinu Agenciji

Saša Mirković: Ne ulazim u politiku da se obogatim

Politika -
Istakao da je njegova imovina velika

BEOGRAD - Pomoćnik ministra saobraćaja Saša Mirković rekao je da će Agenciji za borbu protiv korupcije prijaviti svu svoju imovinu, istakavši da je ona velika i da nije ušao u politiku da se obogati.

Pomoćnik ministra Mirković je, gostujući na televiziji Pink, rekao da mu je cilj da unapredi rad u Ministarstvu saobraćaja posebno u sektoru bezbednosti gde situacija može biti mnogo bolja.

Mirković je napomenuo da Srbija još nema nacionalnu Strategiju bezbednosti saobraćaja, "što je veoma loše".Pomoćnik ministra je ukazao da se u Evropskoj uniji (EU) za bezbednost saobraćaja izdvaja 30 odsto sredstava od održavanja puteva, a u Srbiji manje od 10 odsto.

Mirković je rekao da poseduje "energiju i organizacione sposobnosti" da unapredi taj sektor, radno iskustvo od 20 godina kao i diplomu Pravnog fakulteta koja će biti dostupna na uvid kada i zvanično preuzme funkciju u ministarstvu.

Mirković je naglasio da će ojačati sektor inspekcije i da će sledeće nedelje početi da radi telefon u Ministarstvu saobraćaja na koji će građani moći da prijave probleme.tanjug pink

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja