Vukomanovićeva: Nema straha od odmeravanja snaga

Vukomanovićeva: Nema straha od odmeravanja snaga

Politika -
Nemamo strah od novog odmeravanja snaga, ali je veliko pitanje koliko je to celishodno sada kada smo počeli da rešavamo krupna pitanja, poput Kosova i korupcije, hvatamo se ukoštac sa ekonomskim teškoćama

BEOGRAD - Socijalistička partija Srbije nema strah od novog odmeravanja snaga, ali održavanje vanrednih izbora u ovom trenutku bilo bi veoma neodgovorno prema državi i građanima, izjavila je potpredsednik SPS Dijana Vukomanović.

Vukomanovićeva je ocenila da bi prevremeni izlazak na birališta bio izuzetno skup - i politički i ekonomski.

"Nemamo strah od novog odmeravanja snaga, ali je veliko pitanje koliko je to celishodno sada kada smo počeli da rešavamo krupna pitanja, poput Kosova i korupcije, hvatamo se ukoštac sa ekonomskim teškoćama. Srbija bi stala, a valja podsetiti i da su nas protekli izbori koštali 17 miliona evra. Taj novac je pametnije potrošiti na neke socijalne transfere", smatra Vukomanovićeva.

Na pitanje da prokomentariše spekulacije da će SNS izazvati nove izbore, pošto im je rejting drastično porastao, ona je kazala da je saradnja SPS, SNS i URS dobra i da je najvažnije da daje rezultate.

"Posle dugog čekanja da dođu na vlast, naprednjaci se još upoznaju sa institucijama i još imaju partijski refleks pošto su dugo bili u opoziciji. Ali primećujem znake da razmišljaju konstruktivno, što je i potvrđeno prilikom nedavnog usvajanja rezolucije o Kosovu i Metohiji", ocenila je Vukomanovićeva.

Na pitanje da li bi vlada mogla da padne zbog započetih istraga i da bi navodno i neki od funkcionera SPS mogli da se nađu pod udarom tužilaštva, ona je odgovorila da se takve teze samo "provlače kroz medije".

"Tu su državni revizor i tužilaštvo i neka reaguju, ako je bilo nekih zloupotreba. Svi su papiri "na izvolte", pa neka se institucionalno pročešlja poslovanje svih javnih preduzeća. Ako se dokaže da je neko od naših kriv, budite sigurni da ih nećemo štititi", kazala je Vukomanovićeva.

Ona je navela da bi Ivica Dačić mogao da pretrpi političku štetu zbog odluke da pregovara sa kosovskim premijerom Hašimom Tačijem, ali je istakla da je premijer Srbije time preuzeo "ne samo političku, nego i istorijsku odgovornost".

"Ako je Srbija trebalo na ovakav način da uđe u taj proces, onda je izabrala pravu ličnost. Verujem u Dačićevu snagu", zaključila je Vukomanovićeva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track