Najnovije vesti

Premestiti spomenik da bi se izbegli sukobi

Oliver Ivanović

Premestiti spomenik da bi se izbegli sukobi

Politika
04:04h
Akcija legalizacije spomenika pokušaj opštinskih lidera da sačuvaju obraz i da izađu iz svega ovoga neokrnjeni, neoštećena ugleda i autoriteta, jer su građanima obećali rešenje, rekao je bivši državni sekretar u Ministarstvu za KiM

BEOGRAD - Bivši državni sekretar u Ministarstvu za KiM Oliver Ivanović pozvao je jutros opštinske lidere iz Preševa da izmeste spomenik bivšim pripadnicima OVPBM i ne dozvole da dođe do sukoba na koji su, kako je ocenio, pojedini Albanci spremni ukoliko policija bude reagovala."Među Albancima ima dosta onih koji su animirani i koji će se suprotstaviti uklanjanju spomenika ukoliko ga policija bude uklanjala. Spomenik mora da se ukloni, jer je njegovo postavljanje suprotno zakonu", naglasio je Ivanović.

On je dodao da je akcija legalizacije spomenika pokušaj opštinskih lidera da sačuvaju obraz i da izađu iz svega ovoga neokrnjeni, neoštećena ugleda i autoriteta, jer su građanima obećali rešenje.

"Stari recept kome Albanci pribegavaju nije upalio, jer nisu dobili podršku međunarodne zajednice, jer nije u pitanju kršenje ljudskih prava, već sprovođenje zakona", naglasio je Ivanović.

On je dodao da su tražili pomoć i Hašima Tačija želeći da internacionalizuju problem i pokušaju da ga uvrste u briselski dijalog."I Hašim Tači je rekao da traže rešenje u okviru sistema, a to znači u okviru srpskih institucija", zaključio je Ivanović.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track