Najnovije vesti

Petrović: Đilas proteruje drugačije mišljenje

Pred isključenjem

Petrović: Đilas proteruje drugačije mišljenje

Politika
17:32h
Prema Petrovićevim rečima, Đilas, koji je bio prvi na izbornoj listi DS na parlamentarnim izborima na kojoj su bili i svi članovi prethodne vlade, treba da objasni građanima Srbije da li ih je u predizbornoj kampanji obmanjivao pozivajući ih da glasaju za tu listu

BEOGRAD - Član Demokratske stranke Dušan Petrović izjavio je da će se u vezi sa disciplinskim postupkom za isključenje iz DS izjasniti kada bude pozvan pred nadležne stranačke organe.

"Lider DS Dragan Đilas vodi revanšističku unutarstranačku politiku, umesto da predloži jasnu politiku stranke, i zbog toga traži moje isključenje iz DS. Umesto debate o suštinskim državnim pitanjima Đilas nastoji da iz DS protera drugačije političko mišljenje i zahtev za otvorene diskusije", rekao je Petrović.

Prema njegovim rečima, Đilas, koji je bio prvi na izbornoj listi DS na parlamentarnim izborima na kojoj su bili i svi članovi prethodne vlade, treba da objasni građanima Srbije da li ih je u predizbornoj kampanji obmanjivao pozivajući ih da glasaju za tu listu.

"Predložio sam Demokratskoj stranci politiku preuzimanja inicijative za sprovođenje ustavnih promena, koje bi suštinski decentralizovale Srbiju i dovele do toga da centralna Srbija, Vojvodina i Beograd imaju istovetne nadležnosti i institucije", dodao je on.

Lider demokrata saopštio je ranije posle sednice Predsedništva u Despotovcu da je u skladu sa Statutom stranke pokrenuo disciplinski postupak protiv svih koji ne poštuju odluke Glavnog odbora DS i da očekuje da organi stranke isključe Petrovića ukoliko on ne bude želeo da vrati poslanički mandat.

"Onaj ko ne poštuje odluke Glavnog odbora, taj se sam isključio iz DS, a sve ostalo je tehnika. Informisao sam Predsedništvo da sam u skladu sa Statuom pokrenuo disciplinski postupak, odnosno zahtevao od organa stranke da ga pokrenu za sve one koji ne poštuju odluke GO DS", rekao je Đilas.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track