Aleksandra Đurović potpredsednica Parlamentarne skupštine

Zimsko zasedanje

Aleksandra Đurović potpredsednica Parlamentarne skupštine

Politika -
Poslanici u Strazburu raspravljaće o Kosovu, kada izvestilac Komiteta za politička pitanja i demokratiju Bjorn fon Sidou iz Švedske podnosi izveštaj "Situacija na Kosovu i uloga Saveta Evrope"

STRAZBUR - Parlamentarna skupština Saveta Evrope danas je za predsednika ponovo izabrala francuskog poslanika Žan-Kloda Minjona.

Na početku redovnog zimskog zasedanja u Strazburu izabrano je i 19 potpredsednika među kojima je i Aleksandra Đurović iz Srpske napredne stranke. Za jednog od potpredsednika izabran je Zoran Vukčević iz Demokratske partije socijalista Crne Gore.

Poslanici u Strazburu sutra će raspravljati o Kosovu, kada izvestilac Komiteta za politička pitanja i demokratiju Bjorn fon Sidou iz Švedske podnosi izveštaj "Situacija na Kosovu i uloga Saveta Evrope".

Na dnevnom redu jednonedeljnog zasedanja biće i stanje medijskih sloboda u Evropi, buduća konvencija o borbi protiv krijumčaranja ljudskih organa, tkiva i ćelija.Raspravljaće se i o obezbeđivanju rada Evropskog suda za ljudska prava, daljem praćenju pitanja političkih zatvorenika u Azerbejdžanu, rodnoj jednakosti i humanitarnoj situaciji u delovima Rusije i Gruzije kloji su bili pogođeni ratom.

Prvog dana zasedanja poslanici su u dnevni red po hitnom postupku uvrstili rasprave o situaciji u Maliju i Alžiru, i o problemu migracije i azilanata u istočnom Mediteranu. Poslanicima Parlamentarne skupštine tokom zasedanja obratiće se predsednik Gruzije Mihail Sakašvili i evropski Komesar za proširenje Štefan File.

U radu januarskog zasedanja učestvuje stalna delegacija Skupštine Srbije koju čine Nataša Vučković, Miloš Aligrudić, Vesna Marjanović, Stefana Miladinović, Svetislava Bulajić, Elvira Kovač, Saša Milenić, Đorđe Milićević, Vladimir Ilić i Aleksandra Đurović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track