File pohvalio Vladu zbog saradnje s komšijama!

Stiglo pismo iz Brisela

File pohvalio Vladu zbog saradnje s komšijama!

Politika -
Evropski komesar za proširenje poslao je pismo predsedniku Srbije u kojem navodi da je zadovoljan zbog posete hrvatskog premijera, ali mu se baš ne dopada Nikolićeva retorika

BEOGRAD - Pohvale i pokude.Evropski komesar za proširenje Štefan File poslao je pismo predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću u kojem je pohvalio napore koje Vlada Srbije čini u normalizaciji odnosa u regionu, saznaje Kurir. Međutim, Fileu se, kako kaže naš izvor iz Brisela, nije dopala Nikolićeva izjava na račun susreta premijera Ivice Dačića i Zorana Milanovića. On je istakao da taj susret predstavlja početni korak i pokazatelj dobre volje da dve zemlje uspostave dobrosusedske odnose.File je pohvalio Vladu Srbije i zbog napora i hrabrosti koju pokazuje u dijalogu s Prištinom, kao i rešenja koje predlaže da bi tehnička pitanja bila što pre rešena. On je ponovio stav da bi Evropski savet trebalo takođe da pokaže hrabrost i da omogući jasnu evropsku perspektivu Srbiji.Evropski komesar za proširenje, međutim, nije ohrabren retorikom predsednika Srbije, za koju je rekao da ne doprinosi uspostavljanju dobrih odnosa u regionu.Da podsetimo, predsednik Nikolić je tom prilikom kazao da mu zbog hrvatske tužbe za genocid poseta Zorana Milanovića Beogradu ne deluje iskreno, a ocenio je i da je pre susreta dvojice premijera trebalo da dođe do sastanka između njega i hrvatskog predsednika Ive Josipovića.Komentar iz kabineta komesara Filea nismo dobili do zaključenja ovog broja.

Predsedništvo: Nema pismaU pres službi predsednika Nikolića rekli su da nikakvo pismo Štefana Filea nije stiglo na predsednikovu adresu.- To nije tačno. U kabinet predsednika nije stiglo nikakvo pismo. A i ne liči na Štefana Filea da radi tako nešto - kratko su prokomentarisali.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track